• Kvalitetsgaranti
  • Gratis standardfrakt
  • Snabb leverans
0

Ethnicraft


Stäng Filtrera
Färger (0/5)
Nyheter
Stäng Sortera
Färger
Nyheter
18 produkter
Visa fler

Upptäck det eleganta hantverket hos Ethnicraft

Ethnicraft är en belgisk möbelproducent som har specialiserat sig på att tillverka möbler i hög kvalitet med en unik estetisk. Deras fokus ligger på att skapa tidlösa möbler med en modern touch och ett öga för detaljer samt kvalitet. Deras filosofi är att skapa möbler som är både funktionella och vackra - de tror att den bästa möbeln är den som är enkel, stilren och väl utförd.

Ethnicrafts sortiment inkluderar allt från soffbord och soffor till matbord och matstolar. Alla deras möbler tillverkas med kärlek och omsorg från högkvalitativa material som trä och stål. Varje möbel är utformad för att hålla livet ut, med hållbara och tidlösa designelement.
En av de största fördelarna med Ethnicrafts möbler är deras eleganta hantverk. Varje detalj har noggrant utformats och bearbetats för att skapa en produkt med snygg design och genomgående komfort. Genom att använda högkvalitativa material och kombinera detta med moderna designelement skapar Ethnicraft möbler som passar i alla typer av inredning. Deras möbler är också mycket mångsidiga och kan anpassas till olika interiörstilar. Deras sortiment av matbord finns i en mängd olika storlekar och former, vilket gör dem perfekta för både mindre och större utrymmen. De har också ett urval av soffbord som passar både moderna och traditionella inredningar.

Ethnicrafts moraliska ansvar för miljön

Ethnicraft har en tydlig hållbarhetsstrategi som innefattar allt från materialval till produktionsprocesser och leveranser. De strävar efter att minimera sin påverkan på miljön genom att använda sig av hållbara material och arbeta på ett sätt som är skonsamt mot naturen. En stor del av deras möbler är tillverkade av massivt trä från FSC-certifierade skogar, vilket innebär att träden avverkas på ett hållbart sätt och att skogarna återplanteras för att bevara ekosystemet. Deras trä kommer främst från Europa, där de också har sin produktion, för att minska transportavstånden och därmed minska utsläppen från transporter. Utöver att använda sig av hållbara material, strävar Ethnicraft efter att minimera sin miljöpåverkan genom att optimera sina produktionsprocesser och minska avfallet. De använder sig av modern teknik för att maximera materialets utnyttjande och återanvänder spillmaterial där det är möjligt. Ethnicraft arbetar också aktivt för att minimera sina transporter och använda sig av miljövänliga leveransalternativ. De arbetar tillsammans med leverantörer som har samma höga miljöstandarder som de själva har och försöker ständigt hitta nya sätt att minska sina utsläpp. Genom att välja möbler från Ethnicraft kan du vara säker på att du investerar i hållbara möbler som är skonsamma mot miljön. Deras höga miljöstandarder gör att du kan njuta av dina möbler utan att behöva oroa dig för dess miljöpåverkan. Det är en investering i både stil och hållbarhet.

Kreativitet och innovation från Ethnicrafts designers

Ethnicraft är känt för sina högkvalitativa möbler och unika design, det är ingen slump att det är så. Varumärket samarbetar med några av de mest talangfulla och kreativa designers som finns. Deras designers är välutbildade och har en bred kunskap om material och tekniker, vilket gör att de kan skapa möbler som både är stilfulla och funktionella. De är också ständigt på jakt efter nya sätt att utveckla designen på och utmana det traditionella sättet att tänka på möbeldesign.

En av de designers som Ethnicraft samarbetar med är Alain van Havre. Han är en belgisk designer som har arbetat med Ethnicraft sedan 2001. Hans signaturstil är att blanda olika material och skapa möbler med en unik känsla av rörelse och rytm. Ett annat exempel är designerduon Nathan Yong och Jonas Søndergaard, som har skapat flera ikoniska möbler för Ethnicraft. Deras stil är minimalistisk och praktisk, de har en förmåga att ta fram skulpturala former från enkla linjer och geometriska former. Ethnicrafts designers arbetar hårt för att skapa möbler som är både estetiskt tilltalande, praktiska och komfortabla för designälskare världen över. 

Ethnicrafts trä och materialval 

Ethnicraft  använder en mängd olika material i sina produkter, var och en vald för sin hållbarhet, komfort och estetiska tilltalande.
En av de primära materialen som används av Ethnicraft är massivt trä. Företaget använder sig av trä från hållbart skötta skogar och ser till att deras möbler inte bidrar till skogsavverkning. Träet väljs sedan noggrant för dess kornmönster och andra naturliga egenskaper, som visas upp i Ethnicrafts design. Förutom massivt trä använder Ethnicraft också fanér i vissa av sina produkter. Fanér är ett tunt lager av trä som limmas på en substrat, såsom plywood eller MDF. Detta gör det möjligt för Ethnicraft att skapa möbler med intrikata design som skulle vara svåra eller omöjliga att uppnå med massivt trä ensam.

Ethnicraft använder också metall i vissa av sina designs, ofta kombineras det med trä för att skapa en modern, industriell look. Företaget använder högkvalitativa metaller såsom rostfritt stål och pulverlackerat stål för att säkerställa att dess möbler är hållbara och långvariga. Ethnicraft använder också naturliga material såsom läder och marmor i vissa av sina produkter. Dessa material ger en lyxig touch till Ethnicrafts design och väljs för sin hållbarhet och estetiska tilltalande. Sammanfattningsvis väljer Ethnicraft material noga för deras kvalitet, hållbarhet och förmåga att visa upp materialens naturliga skönhet. Oavsett om det är massivt trä, fanér, metall eller naturliga material som läder och marmor, är Ethnicrafts material en integrerad del av dess tidlösa design.