• Kvalitetsgaranti
  • Trygg service
  • Snabb leverans
0

Utforska världen av exklusiva parkettgolv med Cabbani

 

Varje steg du tar i ditt hem, på varje plats där livet och vardagen utspelas, finns golvet som en viktig del av din vardag. Golvet är inte enbart en praktisk yta - golvet bär på en historia, en berättelse om alla de händelser som utspelats på den ytan. Golv är historia, en känsla och ett uttryck för din personliga stil. Bland alla golvtyper som finns på marknaden är parkettgolv en tidlös klassiker som funnit med i århundraden. Parkettgolv är en storslagen favorit som för samman naturens fantastiska egenskaper med mänsklighetens hantverk. Parkettgolv är en hyllning till träet och dess omfattande potential att skapa och förvandla våra hem till platser av värme och elegans. När du kliver in i ett rum med parkettgolv möts du av en varm och inbjudande känsla. Träets naturliga ådringar, nyanser och textur förmedlar en historia som går tillbaka till naturen. Varje trästav har sin egen unika karaktär och bidrar till att skapa en dynamisk och intressant yta.

Decospans Cabbani 

För 41 år sedan förverkligade Gérard Cabannes sin dröm. Han startade ett företag för bearbetning av fanér omgivet av de inspirerande vingårdarna i Bordeauxregionen. Han byggde ständigt på sina framgångar vilket ledde till produktion av lamellparkett år 2000. Cabbanes fokus var ett parkettsystem, ett "à la carte" system , där kunden kunde designa och sätta samman ett trägolv efter önskemål. Denna kombination av hög kvalitet och flexibilitet tog Cabannes till toppen av den exklusiva trägolvsmarknaden på nolltid. Efter en professionell relation med Decospan Group som varade i över 25 år beslutade Decospan att göra partnerskapet mer permanent - vilket ledde till att Cabbanes integrerades i Decospan Group. Sedan januari 2016 finns Cabbanes parkett tillgänglig hos specialiserade återförsäljare under namnet Cabbani. Det nya namnet förändrar dock inte Cabbanes fokus - Cabbani är och förblir synonymt med fransk kvalitetsparkett.

Cabbanis fokus på miljö och hållbarhet 

Cabbani fokuserar mycket på miljön och ser till att arbeta utifrån miljövänliga arbetsmetoder - vilket också bekräftas i deras policy. Leverantörer som Cabbani samarbetar med uppmanas att skriva under och följa bestämmelserna som finns i Pure Wood Charter. Detta ger således en tydlig signal till både kunder och leverantörer att Cabbani arbetar för att bevara miljön och att det är en viktig del av deras strategi. Cabbani vill bevara alla träd och all skog och menar att träd och skog anses vara planetens gröna lungor - de tar upp koldioxid från atmosfären och producerar syre i processen. I jämförelse med andra byggmaterial kan trä leda till en betydande minskning av mängden koldioxid. Varje kubikmeter trä motsvarar 2 ton mindre koldioxid i atmosfären. Trä är en hållbar och optimalt återvinningsbar resurs. Vid livscykeln är det perfekt att återanvända i nya produkter och tillämpningar. På detta sätt lagras en stor mängd kol i träet under lång tid. Cabbani menar att återanvändning av trä innebär att inga andra, ofta icke-förnybara, material behöver användas. Cabbani värdesätter miljön och är engagerade i att använda trä på ett ansvarsfullt sätt. Varje trädstam används effektivt och för varje träd som används planteras nya träd för att säkerställa en hållbar framtid. Detta förhindrar att denna värdefulla resurs utarmas i förtid och håller vår miljö i balans.

Unik design för varje hem

Cabbanis parkettgolv är skapade med omsorgsfullt utvalt trä och utmärker sig genom sin unika design. Varje trästav berättar en historia, med naturliga nyanser och karaktärsdrag som framhävs av träets naturliga ådringar. Det är som att varje golvbräda har sin egen unika personlighet och skapar en autentisk atmosfär i ditt hem. Cabbani skräddarsyr sina golv utifrån inkomna ordrar och transporterar sedan det fantastiska golvet från Frankrike till resten av världen. Genom att Cabbani gör det möjligt för kunden att skräddarsy sitt golv så blir varje golv helt unikt. Med Cabbanis franska parkettgolv kan kunden välja tjocklek på ytskiktet, välja mellan HDF eller Birch Plywood som mellanskikt, lackad eller oljad yta, storlek på golvstaven samt design och mönster på golvet. Ett av de viktigaste målen med Cabbanis parkettgolv är att skapa harmoni i varje kunds hem. Genom att ge möjlighet till kunder att skräddarsy sitt golv kan man vara säker på att varje element i hemmet kompletterar varandra på bästa sätt. Med Cabbanis parkettgolv finns det inga begränsningar. Om du strävar efter att ha ett golv som inte bara uppfyller dina behov utan även speglar din personlighet, är Cabbanis parkettgolv det självklara valet. Skapa ditt drömgolv och låt det berätta din unika historia.

 

Cabbanis ytbehandling och underhåll 

Cabbanis parkettgolv är berömt för sina hållbara ytbehandlingar som betonar träets naturliga egenskaper. Dessa ytbehandlingar är nyckeln till att upprätthålla golvens lyster och kvalitet över tid - vilket tillåter dig njuta av ditt golv i generationer! 

Lackad ytbehandling: Cabbanis lackade parkettgolv är populära för sitt skydd mot repor, fläckar och fukt. Lacken skapar en osynlig barriär på ytan av träet som gör det tåligt mot slitage. Det ger också golvet en diskret glans och förstärker träets färg och ådringar. För att underhålla ett lackat golv är regelbunden rengöring med lämpliga trävårdsmaterial viktigt. Cabbanis golv kommer helt färdigbehandlat vilket innebär att golvet varken behöver slipas eller lackas efter installation. Detta säkerställer också golvets enhetliga utseende och resultat.

Oljad ytbehandling: Cabbanis oljade parkettgolv är känt för att bevara träets naturliga känsla. Oljan tränger in i träet och skyddar det samtidigt som det ger en matt och naturlig finish. Oljade golv kan vara känsligare mot fläckar, men mindre skador är enkla att reparera genom att olja om ytan och det området som blivit skadat. Regelbunden oljebehandling är avgörande för att bibehålla golvets utseende och hållbarhet. Även Cabbanis oljade golvytor kommer helt färdigbehandlade, vilket innebär att golvet varken behöver slipas eller oljas in efter installation.  

High-Density Fiberboard som mellanskikt

Cabbanis parkettgolv är konstruerat med omsorgsfullt utvalda material och en viktig del av dess uppbyggnad är HDF (High-Density Fiberboard) mellanskiktet. HDF är ett centralt element som påverkar golvets styrka, stabilitet och långsiktiga hållbarhet. HDF är tillverkat av träfibrer som pressas ihop med hjälp av högt tryck och värme. Detta skapar en tät och hållbar panel som utgör kärnan i Cabbanis parkettgolv. HDF-mellanskiktet fungerar som en stabiliserande bas för träöverlagret, vilket ger golvet dess struktur och motståndskraft. HDF är även känt för sin höga densitet och styrka. Det är motståndskraftigt mot deformation och buckling, vilket är avgörande för att säkerställa att golvet behåller sin form och struktur över tid. Detta hårda material kan hantera påfrestningar från möbler, tunga belastningar och dagliga påfrestningar. Den täta sammansättningen av HDF gör att golvet är mer motståndskraftigt mot repor och skrapmärken jämfört med traditionella trägolv. Detta gör det till en utmärkt lösning för områden där det kan förekomma hårda slitage, till exempel i hallar eller kök där golvet är utsatt för mycket aktivitet.

Birch Plywood som mellanskikt

Birch Plywood är en typ av plywood tillverkad av tunna skikt eller fanér av björkträ. Det är en populär och mångsidig byggprodukt känd för sin styrka, hållbarhet och utseende. Cabbani erbjuder förutom HDF, även Birch Plywood som mellanskikt, där kunden kan välja att skräddarsy sitt parkettgolv utifrån Birch Plywood. Mellanskiktet av Birch Plywood ger parkettgolvet den nödvändiga stabiliteten och motståndskraften mot deformation. Det gör golvet robust och hållbart mot vardagligt slitage samt dagliga påfrestningar. Materialets jämna yta skapar en perfekt bas för toppskiktet av parkettgolvet. Det möjliggör en jämn finish och gör det lättare att applicera ytbehandlingar, såsom lack eller olja, för att skydda golvet och förbättra dess utseende. Eftersom Birch Plywood är gjord av flera tunna skikt som limmas ihop i korsad riktning, skapas en fogfri konstruktion. Detta minskar risken för att golvet ska krympa eller svälla på grund av temperatur- och fuktighetsvariationer. Birch Plywood som mellanskikt i parkettgolv är en viktig komponent som bidrar till golvets stabilitet och prestanda. Det ger parkettgolvet dess grundläggande egenskaper och skapar en solid grund för den övre ytan, som består av tunna träfanérskivor av kvalitativt träslag för att ge golvet dess autentiska utseende och karaktär.

Cabbanis hantverk av trästavar 

Cabbanis parkettgolv skräddarsys och mycket fokus riktas mot trästavarnas utformande och kvalitet. Cabbani erbjuder dig trästavar med kvistar och trästavar utan kvistar - här kan du själv bestämma. Trästavar utan kvistar tas från kärnveden i trädet. Kärnveden är den inre delen av trädet som bildas efter att trädet har vuxit några år. När trädet är ungt består stammen av en inre kärna av kärnved och en yttre del av splintved. Kärnveden är den äldre, tätare och mörkare delen av trädet, medan splintveden är den yngre, mjukare och ljusare delen närmast barken. För att skapa trästavar utan kvistar, bearbetas trädet noggrant för att skära ut plankor från kärnveden och undvika områden med kvistar eller andra oregelbundna detaljer. Denna process som Cabbani utför kräver skicklighet och noggrannhet för att säkerställa att plankorna är jämna och fria från defekter. Efter att träplankorna har skurits ut, genomgår de olika behandlingar och förädlingsprocesser. Det inkluderar bland annat torkning för att minska fukthalten, hyvling för att skapa en jämn yta, slipning för att förbättra finishen och sen en avslutande ytbehandling med lack eller olja för att skydda och förhöja träets naturliga skönhet. Parkettgolv utan kvistar har ett jämnare utseende eftersom träplankorna är noggrant utvalda för att undvika kvistar och andra oregelbundna detaljer i träet. Golvet får en enhetlig yta som passar bra i moderna inredningar där en ren och elegant stil eftersträvas. 

Parkettgolv med kvistar är tillverkade av träplankor som behåller kvistar och andra naturliga skönhetsfläckar i träet. Dessa kvistar ger golvet en rustik och naturlig karaktär. De skapar en charmig atmosfär och ger golvet ett autentiskt träutseende. Kvistar kan komma i olika storlekar och färger beroende av träslaget och kan vara en viktig del av golvet designmässigt. Cabbanis golv formas och produceras under full kontroll för att erbjuda marknaden ett parkettgolv som är helt skräddarsytt enligt kundens villkor.

Ta del av Cabbanis varierade sortiment av parkettgolv

Cabbani är känt för att erbjuda ett brett utbud av exklusiva, skräddarsydda parkettgolv, var och en med sin unika karaktär och utstrålning. Här introducerar vi dig till några av deras mest framstående varianter: Chevronparkett, Fiskbensparkett samt enstavsparketterna Designer och Elite.

Chevronparkett: Cabbanis Chevronparkett erbjuder dig ett tidlöst elegant mönster i vinkelformat. Chevron, även kallad för Fransk fiskbensparkett, avspeglar en klassisk design med sina karakteristiska, vinkelformade träplankor. Det mest framträdande kännetecknet för Cabbanis Chevronparkett är dess V-formade mönster. Mönstret skapas genom att trästavarna skärs i 45 graders vinklar och sammanfogas i parallella linjer. Detta mönster ger en visuell effekt av linjer som möts i mitten, vilket ger en dynamisk och tilltalande design. Cabbanis Chevron parkett är perfekt för den som uppskattar en modern, sofistikerad inredning och söker ett golv som sticker ut i mängden.

Fiskbensparkett: Cabbanis fiskbensparkett ger dig en klassisk charm i symmetriskt mönster. Fiskbensparkett, även kallad för Parquet de Versailles, är en klassiker som aldrig går ur tiden. Det mest framträdande draget hos fiskbensparkett är att trästavarna är placerade i en vinkel mot varandra. De placeras med ändarna mot varandra för att skapa en V-formad linje - liknande benstrukturen hos en fisk. Trästavarna i fiskbensparketten korsar varandra, vilket skapar en unik och tilltalande design. Cabbanis fiskbensparkett är tillgänglig i olika färger, vilket gör att du kan anpassa ditt golv efter din personliga smak och inredning.

Enstavsparketten Designer: Cabbanis enstavsparkett Designer erbjuder dig möjligheten att skräddarsy ditt golv enligt dina egna önskemål. Enstavsparketten Designer består av enskilda trästavar, breda och långa, som utgör varje rad i golvet. Denna design skapar en särskild dynamik och visuell kontinuitet i rummet. Cabbanis enstavsparkett Designer sträcker sig över längden av rummet och skapar en visuell kontinuitet som kan göra mindre rum att verka större - och ge större rum en känsla av ännu större rymd. Det är som att skapa ditt konstverk där du kan välja träslag, färger, ytor och mönster. Detta gör det möjligt att anpassa golvet till din specifika inredningsstil och skapa en unik atmosfär i varje rum.

Enstavsparketten Elite: Cabbanis enstavsparkett Elite består av långa och breda trästavar som ger ett intryck av rymd och kontinuitet. Varje planka sträcker sig längst golvet i en enda bred remsa, vilket ger en känsla av enhetlighet. Varje enskild trästav utgör en enhet i sig själv och har en enhetlig färg, mönster och yta. Detta skapar ett enhetsutseende som ger en ren och modern känsla till golvet. Det linjära mönstret som skapas av enstavsparketten Elite ger rummet en strukturerad och modern känsla. Varje trästav är bred och lång, vilket skapar gott om utrymme att visa träets naturliga skönhet, inklusive dess ådring, färg och textur. Detta ger golvets yta en livfullhet och autenticitet. Golvet passar lika bra i ett modernt minimalistiskt hem, som i en mer traditionell eller rustik inredningsstil.  

Låt dig omfamnas av karaktären i varje trästav och låt ditt golv bli en berättelse om skickligt hantverk och naturens egenskaper. Oavsett om det är den geometriska perfektionen hos Chevron, den klassiska symmetrin hos Fiskbensparkett, den skräddarsydda skönheten hos Designer parkett eller den exklusiva elegansen hos Elite parkett - så kan du vara säker på att  Cabbani har något för dig.

Investera i mer än bara ett golv, investera i en livsstil där varje detalj räknas. Med Cabbanis parkettgolv kan du vara säker på att du har valt det bästa för ditt hem, din familj och för miljön. Låt ditt golv bli en konst och låt det bli en del av din historia.

Välkommen till en värld där naturen möter människan - välkommen till Cabbanis franska parkettgolv!
 

FAQ