• Kvalitetsgaranti
  • Trygg service
  • Snabb leverans
0

Bänkskivor till ditt kök


Stäng Filtrera
Pris (/)
Material (0/7)
Färg (0/10)
Tjocklek (0/3)
Yta (0/6)
Leveranstid (0/5)
Varumärke (0/8)
Stäng Sortera
Material
Färg
Tjocklek
Yta
Leveranstid
Varumärke
Pris
159 produkter
Visa fler

FAQ


Bänkskivor i marmor, komposit, keramik, kvartsit och kalksten till ditt kök

Kitchens.se erbjuder bänkskivor i högsta kvalité till bästa pris. Vi har säker och snabb leverans inom 10-14 arbetsdagar på Kalksten, Carrara C Exclusive marmor och Technistone kvartskomposit. Vi har även snabb men något längre leveranstid på Silestone, Caesarstone, Dekton och andra specialbeställningar av naturstenar, såsom kvartsit och mer exklusiva marmorstenar. Oavsett vilket material du är ute efter så har vi på Kitchens.se garanterat något som faller dig i smaken. Alla material på en bänkskiva har sina för- och nackdelar, samt sina egna unika karaktärsdrag. Vi hjälper dig hitta rätt bänkskiva för ditt kök, den som matchar dina behov och adderar till helhetsupplevelsen av ditt kök. 

Bänkskiva i kvartskomposit

Komposit, kvarts eller kvartskomposit kännetecknar alla samma material. Materialet har olika benämningar men beskriver i grund och botten samma material och tillverkning. En bänkskiva av kompositmaterial är ett populärt och hållbart val för kök och badrum. Kompositmaterial är tillverkat av en blandning av kvarts och olika typer av sten, vilket ger en stark och lättskött yta som är motståndskraftig mot fläckar och repor.

Fördelar med kvartskomposit

Det finns flera fördelar med att välja en bänkskiva av kompositmaterial.  Kompositbänkskivor är mycket hållbara och kan hålla länge utan att behöva bytas ut. De är också lättskötta och enkla att rengöra, vilket gör dem idealiska för kök och badrum. Kompositmaterial är mycket hållbart och tåligt, vilket gör det idealiskt för användning i många miljöer. Materialet är resistent mot fläckar, repor och värme, vilket gör det enkelt att rengöra och underhålla. Kvartskomposit finns i en mängd olika färger och mönster, vilket gör det enkelt att hitta en bänkskiva som passar till din önskade stil och inredning. Kompositmaterial är dessutom hygieniskt då det är icke-poröst, vilket betyder att det inte tillåter bakterier och mikrober att tränga in i ytan. Detta gör det enkelt att hålla rent och hygieniskt.

Bänkskivor av kompositmaterial är också relativt lätta och enkla att installera, vilket gör dem till ett utmärkt val för en snabb uppgradering av ditt kök eller badrum. Sammantaget är en bänkskiva av kompositmaterial en praktisk, hållbar och estetiskt tilltalande lösning för alla som söker en bänkskiva som är lätt att underhålla och som kommer att hålla länge.

Nackdelar med kvartskomposit 

Kompositmaterial är ett populärt byggmaterial som har blivit allt vanligare de senaste åren på grund av dess hållbarhet och låga underhållskrav. Men precis som med alla material finns det även nackdelar med komposit. En av de största nackdelarna med komposit är dess känslighet för värme. Om det utsätts för höga temperaturer kan det bli mjukt och deformeras, vilket kan leda till att det förlorar sin styrka och hållbarhet. Detta kan särskilt vara ett problem för utsatta ytor som terrasser och trappor som är utsatta för direkt solljus.

Medan kompositmaterial är hållbara, är de inte helt underhållsfria. De kräver fortfarande rengöring och underhåll för att hålla dem i gott skick, vilket kan vara en extra börda för fastighetsägare. Sammanfattningsvis, medan kompositmaterial har många fördelar, är det viktigt att ta hänsyn till dess nackdelar innan man bestämmer sig för att använda det som byggmaterial.

Prisvärda kvartskompositskivor

Kvartskomposit är ofta ett mer prisvärt alternativ till naturlig sten. Det ger ett liknande, estetiskt utseende till sten, men är oftast billigare i pris när det kommer till mer exklusiva naturstenar. Kompositmaterial är också  miljövänligt. Många kompositmaterial innehåller återvunnet material, vilket gör dem till ett miljövänligt val. Sammanfattningsvis har bänkskivor i kompositmaterial många fördelar som gör det till ett populärt val för köksdesign. Det är hållbart, mångsidigt, hygieniskt, prisvärt, miljövänligt och enkelt att installera.

Våra priser på kvartskomposit börjar från 1 323 kr.

Bänkskiva i keramik

En bänkskiva i keramik är det mest tåliga alternativet som finns på marknaden. Keramiska bänkskivor är ett populärt val på grund av deras hållbarhet, motståndskraft mot fläckar och värme samt deras enkla rengöring. Utvecklingen av keramik går framåt och idag finns det många fler alternativ och utseenden. Marknaden har lyckats skapa keramiska bänkskivor som har samma djup och levande intryck som naturstenar. Idag kan du hitta din drömsten i keramik. Bänkskivor i keramiskt material har blivit allt mer populära för köksdesign, och det finns flera fördelar med att välja detta material för din bänkskiva.

Fördelar med en bänkskiva i keramik

Keramiska bänkskivor är mycket tåliga och resistenta mot fläckar, repor och värme. De är också mycket hållbara och kan hålla i många år med rätt vård och underhåll. De har dessutom en mångsidighet där de finns i många olika färger, mönster och texturer, vilket gör det enkelt att hitta en bänkskiva som passar till din önskade stil och inredning.
Keramiska bänkskivor är nonporösa, vilket betyder att de inte tillåter bakterier och mikrober att tränga in i ytan. Detta gör det enkelt att hålla rent och hygieniskt. De är också mycket tåliga mot temperaturförändringar och UV-ljus, vilket gör dem idealiska för användning utomhus eller i områden med hög exponering för solljus. Bänkskivor i keramik kräver minimalt underhåll och är enkla att rengöra med vanligt rengöringsmedel och en trasa.

Nackdelar med en bänkskiva i keramik

Keramiska bänkskivor är ett populärt val för kök och badrum på grund av deras hållbarhet och motståndskraft mot fläckar och repor. Men det finns också några nackdelar med att använda keramik som bänkskiva som bör övervägas. Dels kan keramiska bänkskivor spricka eller skadas om de utsätts för en tung eller plötslig stöt. Detta kan vara särskilt vanligt i områden med tunga föremål tappas hårt på ytan.

Keramiska bänkskivor kan kännas kalla att röra vid, särskilt om rummet är kallt eller om det finns en luftström i närheten av ytan. Detta kan vara obekvämt under vintermånaderna eller för personer som gillar att laga mat eller arbeta i köket under längre perioder.

Keramik är ett miljövänligt material 

Keramiska bänkskivor är miljövänliga då de är tillverkade av naturliga material såsom lera, sand och mineraler, vilket gör det till ett miljövänligt alternativ för din bänkskiva. Keramiskt material är brandmotståndigt, vilket innebär att det är säkert att använda i kök där matlagning och tillagning av varm mat sker. Sammanfattningsvis har bänkskivor i keramiskt material många fördelar som gör det till ett populärt val för köksdesign. Det är hållbart, mångsidigt, hygieniskt, tåligt, lättskött, miljövänligt och brandmotståndigt.

Dekton by Cosentino

Dekton är en av de ledande aktörerna inom produktionen av keramikbänkskivor. Dektons keramik kan både användas inomhus som utomhus. Dekton är en slags ultrakompakt yta som tillverkas genom en teknisk process som kallas Sintering. Sintering är en teknik som innebär att material pulveriseras och sedan utsätts för extremt höga temperaturer och tryck, vilket resulterar i en mycket hård och slitstark yta.

Dekton används ofta som material till bänkskivor, golv och väggar i kök, badrum och andra utrymmen som kräver en tålig yta. En av fördelarna med Dekton är dess höga motståndskraft mot värme, repor och fläckar, vilket gör det till ett mycket hållbart och lätt att underhålla material.

Våra priser på keramik börjar från 1735 kr. 

Bänkskiva i natursten

Bänkskivor i natursten har många vackra och gemensamma egenskaper och med lite underhåll håller dessa material i många år. 
Bänkskivor i natursten är en vanlig typ av köksbänkskivor som är tillverkade av naturliga stenmaterial, såsom granit, marmor, kalksten och kvartsit. Natursten har länge varit en populär och eftertraktad yta på grund av dess naturliga skönhet, unika ådringar och färgvariationer.

Marmor

En bänkskiva av marmor är en elegant och tidlös lösning för köks- eller badrumsinredning. Marmor är en naturlig sten som finns i olika färger och mönster. Bänkskivor av marmor ger ett lyxigt och exklusivt intryck med sin mjuka yta och unika karaktär. Marmor är dock också ett poröst material och kan fläckas eller skadas av syror eller skarpa föremål. För att hålla bänkskivan i gott skick är det viktigt att tänka på underhåll och skydd. Regelbunden rengöring och applicering av en stenförseglare kan hjälpa till att bevara bänkskivans ursprungliga skönhet och förhindra fläckar och repor. 

Fördelar med marmor

Marmor är en natursten som har använts inom arkitektur och design i århundraden. En av de mest populära tillämpningarna av marmor är för köksbänkskivor, vilket är av goda skäl. Marmor har en unik och elegant skönhet som ger en touch av sofistikering till vilket kök som helst. Med ett brett utbud av färger och mönster, kan marmor komplettera vilket designschema som helst. Även om marmor är en mjukare sten än granit, är det fortfarande ett hållbart material som kan motstå slitage från daglig användning. Med rätt skötsel och underhåll kan marmorbänkskivor hålla i många år. När det kommer till värme är marmor naturligt värmetåligt, vilket gör det till ett idealiskt material för köksbänkskivor. Du kan placera heta kastruller och pannor direkt på ytan utan att oroa dig för att skada stenen. Marmor är ett klassiskt material som aldrig blir omodernt. Den kan ge ditt kök en tidlös, elegant look som aldrig blir föråldrad.

Sammanfattningsvis är marmor ett utmärkt val för köksbänkskivor som erbjuder många fördelar. Från dess estetiska tilltalande till dess hållbarhet och värmetålighet, är marmor ett praktiskt och vackert material som kan höja utseendet och funktionaliteten i ditt kök. Om du överväger en köksrenovering eller ombyggnad, se till att utforska de många fördelarna med att använda marmor för din bänkskiva. 

Nackdelar med marmor

Marmor är känt för sin naturliga skönhet och eleganta utseende, men det är inte den mest praktiska bänkskivan för alla kök. Dels beror det på hur aktiv du är i köket, men också hur du tycker om att arbeta i köket. Innan du bestämmer dig för en marmorbänkskiva finns det några nackdelar som du kan ha i åtanke. Marmor är dels känsligt för repor och fläckar men är också ett mjukt material, vilket innebär att om du råkar tappa ett tungt föremål på skivan så kan det orsaka permanenta skador. Dessutom kan syror, såsom citronjuice och vinäger, orsaka fläckar på marmorbänkskivan.

För att hålla marmorbänkskivan i toppskick krävs regelbunden underhållning. Detta inkluderar att applicera en sealer för att skydda mot fläckar och repor, polering för att behålla glansen och rengöring med försiktighet samt specifika rengöringsmedel.

 Våra priser på marmor börjar från 1 320 kr.

Granit

Granit är en av de mest eftertraktade materialen för bänkskivor, eftersom det erbjuder en rad fördelar som gör det till en utmärkt investering för ditt kök. Hållbarheten när det kommer till granit är enastående då det är mycket tåligt och kan motstå repor och slitage - vilket gör det till en idealisk yta för bänkskivor. Granit är också resistent mot värme och fläckar, vilket gör det lätt att rengöra och underhålla. Granit är mycket estetiskt tilltalande och har en naturlig skönhet som kan förbättra utseendet på ditt kök. Det finns en mängd olika färger och mönster att välja mellan, så att du kan hitta en granitbänkskiva som passar din inredningsstil. Granitsten har dessutom en mycket lång livslängd då de är ett av de mest hållbara materialen som finns tillgängliga för bänkskivor. Det är tåligt och motstår slitage, vilket innebär att det kan hålla i många år med rätt vård och underhåll.

Fördelar med granit

Granit är ett nonporöst material som är resistent mot bakterier och mikrober, vilket gör det till en hygienisk yta för matlagning och matförberedelse. En bänkskiva i granit är också lätt att underhålla och rengöra. Du behöver bara torka av ytan regelbundet med ett milt rengöringsmedel och en mjuk trasa för att hålla den ren och glänsande.
Sammanfattningsvis har granitbänkskivor många fördelar som gör dem till en idealisk investering för ditt kök. De är hållbara, estetiskt tilltalande, har en lång livslängd, är hygieniska, ökar värdet på ditt hem och är lätta att underhålla och rengöra.

Nackdelar med granit

Granit är en populär och hållbar sten som används för allt från bänkskivor till golvbeläggningar. Trots dess fördelar finns det dock också nackdelar med granit som man bör överväga innan man väljer att använda det i sitt hem eller för ett projekt.

Granit kan vara tungt, vilket kan kräva extra arbete för att installera och högre kostnader för frakt och hantering. En annan nackdel med granit är dess porositet gällandes ljusare skivor. Om ljusa granitskivor inte är ordentligt förseglade kan de absorbera fläckar och spill, vilket kan göra det svårt att rengöra och underhålla. Dessutom kan granit vara känsligt för sura eller alkaliska ämnen, vilket kan orsaka skador och fläckar på ytan.

Även om granit är hållbart och tåligt kan det vara känsligt för sprickor och repor. Det är inte ovanligt att granit kan spricka eller skadas om det utsätts för mycket höga belastningar eller slag, vilket kan vara en kostsam och tidskrävande reparation. Slutligen kan granit vara svårt att matcha när det gäller färg och mönster. Eftersom granit är en naturlig sten kan varje bit ha unika färgvariationer och mönster, vilket kan göra det svårt att hitta en matchande bit om det behövs.

Sammanfattningsvis finns det nackdelar med granit som man bör överväga innan man bestämmer sig för att använda den. Kostnad, porositet vid ljusare skivor, känslighet för skador, och svårigheter att matcha färg och mönster är alla faktorer att ta hänsyn till. Med rätt förberedelse och underhåll kan man dock minimera dessa nackdelar och njuta av granitens hållbarhet och skönhet i många år framöver.

Våra priser på granit börjar från 535 kr.

Kalksten

En bänkskiva i kalksten är ett vackert och hållbart val för köket eller badrummet. Kalksten är en naturlig sten som finns i olika nyanser av grått, vitt och beige, med naturliga variationer i ådring och mönster som gör varje bänkskiva unik. När du väljer en bänkskiva i kalksten är det viktigt att tänka på att kalksten är poröst och kan suga åt sig vätskor, vilket kan leda till fläckar eller missfärgning om den inte underhålls ordentligt. Det är därför viktigt att behandla kalkstenen med en vatten- och fläckavvisande impregnering för att skydda den mot spill och fukt. Kalksten är också en relativt mjuk sten, vilket innebär att den är känslig för repor och slag. Det är viktigt att undvika att placera tunga föremål på bänkskivan eller använda den som skärbräda, eftersom det kan leda till repor och skador. 

Fördelar med kalksten

Kalksten är en populär  och prisvärd sten som används för att tillverka bänkskivor på grund av dess naturliga skönhet och hållbarhet. Kalksten har en mjuk och matt yta som ger ditt kök en elegant och sofistikerad känsla. Det finns också ett stort utbud av färger, ådringar och mönster att välja mellan, så att du kan hitta en kalkstenbänkskiva som passar din inredningsstil. Det är dock viktigt att notera att kalksten är en mjuk sten och därför mer mottaglig för repor och skador än till exempel granit eller kvarts. 

Nackdelar med kalksten

Kalksten är en naturlig sten som används för allt från golvbeläggningar till bänkskivor. Trots dess popularitet och estetiska fördelar finns det dock också nackdelar med kalksten som man bör överväga innan man väljer att använda det i sitt hem eller för ett projekt.

En av de största nackdelarna med kalksten är dess porositet. Kalksten är en mjuk sten som är känslig för fläckar och syror, vilket kan göra det svårt att rengöra och underhålla. Om kalksten inte är ordentligt förseglad kan den absorbera fläckar och spill som kan orsaka permanenta skador på ytan. En annan nackdel med kalksten är dess känslighet för repor och skador. Kalksten är en mjuk sten som kan repas eller skadas om den utsätts för höga belastningar eller slitage.

Sammanfattningsvis är kalksten en passande sten för bänkskivor, men det är viktigt att överväga dess egenskaper och eventuella begränsningar innan du gör ditt val. Det är också viktigt att välja en professionell stenleverantör och installatör för att säkerställa att din kalkstenbänkskiva installeras på rätt sätt och skyddas mot eventuella skador eller fläckar.

Våra priser på kalksten börjar från 1205 kr.

Kvartsit

Kvartsit har den senaste tiden tagit över den större delen av den exklusiva marknaden. Kvartsit är ett naturstensmaterial som kännetecknas av sin skönhet och av sin oslagbara förmåga att stå emot det slitage som förekommer i ett kök. Jämfört med granit är kvartsit både hårdare och tätare i sin struktur vilket gör det till ett idealiskt råmaterial för köksbänkskivor.

Fördelar med kvartsit

Kvartsit bänkskivor är ett utmärkt val för kök och badrum. Kvartsit är en naturlig sten som erbjuder många fördelar, inklusive estetisk skönhet, hållbarhet och en hygienisk yta. Med kvartsit behöver du inte oroa dig för repor, fläckar eller värme. Detta gör det till en idealisk yta för matlagning och matförberedelse. Dessutom är det en icke-porös sten som inte behöver förseglas, vilket gör det enkelt att hålla rent och hygieniskt. Cosentino har en exemplarisk behandling som benämns Sensa. Sensabehandlingen förseglar och stänger igen alla öppna porer i kvartsitskivor - även de allra ljusaste skivorna. 

En kvartsitbänkskiva har en lång livslängd och kan hålla i många år med rätt vård och underhåll. Det är också ett miljövänligt val eftersom det är en naturlig sten som inte innehåller några farliga kemikalier eller gifter. Dessutom är kvartsit återvinningsbart, vilket gör det till ett hållbart val för ditt hem.

Nackdelar med kvartsit

Kvartsit är en hård och slitstark bergart som ofta används för golvytor och bänkskivor på grund av dess naturliga skönhet och hållbarhet. Eftersom kvartsit är en naturlig sten, kan den reagera med syror som vinäger, citronsaft och rengöringsmedel som innehåller syra. Detta kan orsaka missfärgning, erosion och korrosion av ytan. Observera att detta mestadels gäller ljusare kvartsitskivor samt kvartsitskivor som är helt matta. 

En annan nackdel med kvartsit är dess känslighet för värme. Kvartsit kan spricka eller skadas om den utsätts för höga temperaturväxlingar, vilket gör den mindre lämplig för användning runt öppna spisar eller andra värmekällor.

En tredje nackdel med kvartsit är dess kostnad. Kvartsit är en av de dyrare bergarterna på marknaden, vilket kan göra den mindre tillgänglig för människor med begränsad budget

Sammanfattningsvis är kvartsit en vacker och hållbar bergart som är lämplig för många användningsområden. Men det är viktigt att vara medveten om dess nackdelar, särskilt de ljusa och matta kvartsiternas känslighet för syror och värme samt dess högre kostnad, innan du bestämmer dig för att använda dem i ditt hem.

När du väljer en bänkskiva i natursten är det viktigt att välja en sten som passar dina behov och preferenser. Vi på Kitchens.se väljer alltid ut vårt sortiment av naturstenar där vi kontrollerar skivornas kvalitet. Om du vill ha en bänkskiva som är både vacker och hållbar, är kvartsit ett utmärkt val.

Våra priser på kvartsit börjar från 2205 kr.

Vi erbjuder högsta kvalité till bästa pris på alla våra bänkskivor för ditt kök

När det kommer till köp av bänkskiva, erbjuder vi på Kitchens.se dig professionell och personlig service. Vår personal är kunnig och utbildad inom de olika materialen och hjälper gärna till med att presentera dessa för dig. Oavsett hur stora eller små förändringar du vill göra är våra kunniga experter här för att hjälpa dig. Vi använder endast noga utvalda och kvalitetssäkrade material och samarbetar enbart med starka varumärken med lång erfarenhet i branschen. 

Varför ska du köpa en bänkskiva från Kitchens.se?

Kitchens.se är din pålitliga partner när det gäller köksdesign och bänkskivor. Vi erbjuder ett brett utbud av material och färger för att matcha din smak och stil. Välj mellan högkvalitativ granit, marmor, kvartskomposit, kvartsit och keramik i olika färger, ådringar och mönster.

Skickliga hantverkare

Våra hantverkare är erfarna och skickliga när det gäller att tillverka och installera bänkskivor. De använder de senaste teknikerna och verktygen för att garantera att din bänkskiva är perfekt tillverkad och installerad.

Kvalitetsmaterial

Vi använder endast de högsta kvalitetsmaterialen för våra bänkskivor. Detta garanterar att de är kvalitetskontrollerade och valda av oss på Kitchens.se. 

Personlig service

Vi är dedikerade till att ge våra kunder en personlig och anpassad service. Vårt team av experter kommer att arbeta med dig genom hela processen, från materialval till installation, för att se till att du får precis det du önskar och visualiserar. 

Konkurrenskraftiga priser

Vi erbjuder konkurrenskraftiga priser för våra bänkskivor, utan att kompromissa med kvaliteten. Vi tror på att erbjuda högkvalitativa produkter till överkomliga priser för att göra din köksrenovering så prisvärd som möjligt.

Garanti och efterförsäljningsservice

Vi erbjuder garanti och efterförsäljningsservice för alla våra produkter för att garantera din köpupplevelse. Om du har några frågor eller problem, tveka inte att kontakta oss för att få hjälp.

Sammanfattningsvis är Kitchens.se det perfekta valet för att köpa din bänkskiva. Med vårt breda utbud av material, skickliga hantverkare, högkvalitativa material, personliga service, konkurrenskraftiga priser och garanti och efterförsäljningsservice, kan vi garantera att du får en bänkskiva som du kommer att älska i många år framöver. Kontakta oss idag för att få mer information om våra tjänster och produkter.