• Kvalitetsgaranti
  • Gratis standardfrakt
  • Snabb leverans
0

FAQ - Frågor och svar

Hitta svar på våra vanligaste frågor. Kontakta oss om du inte hittar den information du söker här. 

 

Betalning & faktura

 

Vilka betalsätt erbjuder ni?

Vi erbjuder Klarna kortbetalning (VISA/Mastercard/American Express), Klarna direktbetalning, Klarna faktura (14 dagar) och Klarna delbetalning. Har du en fråga kring betalningsvillkor och din faktura hänvisar vi till klarna.se

Hur får jag min faktura?

Fakturan skickas till den e-postadress du anger vid beställningen. Kolla i skräpposten om du inte hittar den. Du kan alltid se och hantera din faktura på www.klarna.se.

 

 

Frakt & Leverans

 

Var är min beställning?

Vid beställningstillfället anges en uppskattad leveranstid på varje produkt. Har du frågor om var din order är så maila oss på info@kitchens.se.

Vad kostar frakten?

Vi erbjuder fri frakt vid köp över 1 000 kr inom Sverige. För köp under 1 000 kr tillkommer en fraktkostnad som visas i kassan.
Vid leverans utanför Sverige tillkommer fraktkostnader samt eventuella kostnader för införsel och tullavgifter. Dessa betalas alltid av dig som kund.

 

Retur & reklamtion

 

Hur gör jag en retur?

Kontakta oss på customerservice@kitchens.se så hjälper vi dig att göra en retur. Du kan läsa mer om våra returvillkor i våra köpvillkor.

Vad gäller vid reklamation?

Kontakta oss på customerservice@kitchens.se så hjälper vi dig att göra en retur. Du kan läsa mer om våra returvillkor i våra köpvillkor.

Var är min återbetalning?

Återbetalningen kommer ske så fort returen är mottagen och godkänd. Vår betalningspartner Klarna kommer sköta återbetalningen, kontakta deras support vid ev. frågor.