• Kvalitetsgaranti
 • Trygg service
 • Snabb leverans
0

Förhöj ditt kök med bänkskivor i keramik


Stäng Filtrera
Pris (/)
Leveranstid (0/1)
Tjocklek (0/3)
Färg (0/7)
Varumärke (0/4)
Stäng Sortera
Leveranstid
Tjocklek
Färg
Varumärke
Pris
33 produkter
Visa fler

FAQ

 • Vad är fördelarna med att välja en bänkskiva i keramik?
  En bänkskiva i keramik erbjuder flera fördelar, inklusive enastående hållbarhet, fläckmotstånd, värmetålighet och lågt underhåll. Keramik är också slitstarkt och tåligt mot repor och värme, vilket gör det idealiskt för köket eller andra utrymmen med hög användning.
 • Vad är skillnaden mellan keramik och Dekton?
  Både keramik och Dekton erbjuder imponerande hållbarhet, men de skiljer sig i sina sammansättningar. Keramik är tillverkat av lera och olika mineraler som bränns vid höga temperaturer, vilket resulterar i en stenliknande produkt. Dekton är däremot en blandning av glas, kvarts och porslin, tryckhärdad vid extrem värme. Båda materialen är reptåliga, tåliga mot fläckar och har en lång livslängd. Dekton är dock i allmänhet mindre poröst och kan vara något mer motståndskraftigt mot fläckar.
 • Kan jag använda keramik bänkskivor utomhus eller i våta utrymmen?
  Absolut, keramik bänkskivor är idealiska för användning både inomhus och utomhus. De är motståndskraftiga mot väder och vatten, vilket gör dem lämpliga för utomhuskök eller våta utrymmen som badrum.
 • Är keramik bänkskivor känsliga för fläckar och värme?
  Keramik bänkskivor är känt för sin imponerande fläckresistens och värmetålighet. De är motståndskraftiga mot heta kastruller och fläckar, vilket gör dem praktiska och hållbara för köksändamål.
 • Vilka är de vanligaste underhållsbehoven för keramik bänkskivor?
  Underhåll av keramik bänkskivor är enkelt. För daglig rengöring räcker det med att använda en mild såpa/diskmedels lösning och en mjuk trasa eller svamp.
 • Kan jag skära direkt på en keramik bänkskiva utan att oroa mig för repor?
  Ja, keramik bänkskivor är tåliga och represistenta. Du kan skära direkt på ytan utan att oroa dig för repor. Detta gör dem till en praktisk och användarvänlig yta för matlagning och förberedelse i köket.

Keramik är mycket tåligt

En keramik bänkskiva är ett industriellt tillverkat material vilket innebär att det, till skillnad från naturmaterial, är mycket tåligt. En bänkskiva i keramik, eller golv och väggbeklädnader i keramik, är det mest tåliga du kan ha i ditt hem. Materialet består av sammansatta naturmaterial såsom sand, lera och naturliga pigment vilket i sin tur genererar i att bänkskivor och skivor kan variera i ett stort antal färger, mönster och detaljer. Under senare tid har utseendet på keramik skivor utvecklats ännu men och flertalet tillverkare har lyckats tillverka bänkskivor i keramik med ett ännu mer levande utseende och djup. Materialet kan anpassas till både kök och inredning av alla slag, du kan dessutom välja att installera en keramik skiva runtom din öppna spis eller braskamin och passar bra att ha både inomhus och utomhus. Med rätt underhåll behåller en bänkskiva i keramik sin unika skönhet under lång tid.

Keramikbänkskivor har lång livslängd

Ett val av bänkskiva handlar inte enbart om det visuella eller estetiska. Det material du väljer samt dess tålighet och livslängd är en viktig aspekt vilket inte bör åsidosättas. Investera smart och tryggt, välj något tidlöst som du kommer att glädjas av länge och som kommer att se lika fint ut efter många år. Bänkskivan är en av de delar i köket som tar mest stryk. Beroende på hur aktiv du är i köket eller vilken relation du har till matlagning kan det vara bra att utgå från att investera i en bänkskiva i keramik. Föreställ dig att kunna ställa stekpannan, varma grytor eller ungsformar direkt från spisen på bänkskivan eller djupfrysta föremål direkt från frysen – utan att påverka själva ytan. Njut och slappna av, utan att behöva tänka på att använda underlägg eller att få fläckar – släpp loss i köket.

Keramikskivan Dekton

Cosentino har utvecklat en av de mest tåliga keramik ytorna på marknaden. Under de senaste åren har Dekton blivit ett alltmer populärt val att ha hemma i både kök och övriga ytor. Materialet är ännu mer beständigt mot nötning än något annat material, vilket också gör det till ett bra alternativ vid kommersiella miljöer, såsom golv och fasader. Dekton är extremt bestående mot ultraviolett UV strålning och har en starkare färghållbarhet - vilket gör att ytan inte kommer att blekas eller ändras över tid, oavsett om skivan används inomhus eller utomhus. Tack vare materialets låga porositet är bänkskivor och skivor i Dekton extremt tåliga mot fläckar från hushållsanvändning samt olika kemikalier.

Keramikbänkskivans yta och textur

Bänkskivor och skivor i keramik finns i olika texturer och ytor. Du kan välja alltifrån matta ytor till borstade och polerade ytor. Keramik skivor finns i marmorliknande mönster med ådringar och nyanser, till enfärgade, minimalistiska och industriella skivor. En bänkskiva i keramik passar både det traditionella köket som det moderna köket. Eftersom materialet är så hårt och tåligt finns det även att beställa i tunnare skivor. Keramik skivor finns i alltifrån 6 mm – 30 mm. Du kan dessutom välja att bygga upp skivorna och skapa en skräddarsydd variant som ingen annan har. Vi ser alltid till att hela projektet går till på ett kvalitetssäkert sätt och rekommenderar att du helst använder dig av vårt mätningsteam och installtionsteam för bästa resultat. Priserna på keramik skivor är angivna för en tjocklek på 20 mm och ett djup på 351‒650 mm. Alla priser är angivna per löpmeter och inklusive moms.

Regelbunden behandling av bänkskivor i keramik 

​​​​​Keramik är motsatsen till porös, vilket gör att ytan är otroligt motståndskraftig mot såväl fläckar som kemikalier. En bänkskiva i keramik behöver därför inte impregneras före användning.

Kalkavlagringar på bänkskivor i keramik

Behandla keramik med ett surt rengöringsmedel, ett rengöringsmedel med lågt PH-värde. Avkalkningsmedel kan med fördel användas utan risk för att skada den keramiska ytan.

Fläckar på bänkskivor i keramik

Fläckar efter exempelvis fett, kaffe och vin behandlas med ett alkaliskt rengöringsmedel. Fläckar från juice och läsk bör behandlas med ett oxidantiskt rengöringsmedel.

Svårare fläckar på bänkskivor i keramik

Vid svårare fläckar från exempelvis nikotin, bläck eller stearin bör du använda någon form av lösningsmedel som innehåller alkohol - såsom aceton, lacknafta eller terpentin.

Härdade fläckar på bänkskivor i keramik

​​​​​​​Vid härdade fläckar bör du använda någon form av lösningsmedel som innehåller alkohol - såsom aceton, lacknafta eller terpentin.

Matta och glanslösa bänkskivor i keramik

​​​​​​Keramikens yta ska behålla sin ursprungliga glans utan behandling. Undvik att polera din bänkskiva i keramik!