• Kvalitetsgaranti
  • Trygg service
  • Snabb leverans
0

Olika kantprofiler på bänkskivor

Genom att välja kantprofil kan du ge din bänkskiva önskad karaktär. Förutom val av färg och material är rätt val av kantprofil det som ger bänkskivan ett unikt utseende.
Valet av kantprofil påverkar även bänkskivans funktion, både gällande rengöring och säkerhet. Vi erbjuder åtta olika kantprofiler; från rena och raka till klassiskt rundade eller modernt spetsiga profiler. ​​​​​​​

RAKFASAD

KANTPROFIL

Med en kantprofil som är rakfasad får din bordsskiva ett kaxigt och modernt uttryck. De raka kanterna och den strama utstrålningen går utmärkt att kombinera med såväl råa industridetaljer som mjuka klassiska element.

HALVPOSTAD KANTPROFIL

Den halvpostade kantprofilen ger en känsla av kontinuitet i bänkskivan, utan att förlora sin moderna finish. Den nedslipade kanten ger en effektfull detalj som frambringar materialet i bänkskivan på ett stilrent sätt.

RUNDAD

KANTPROFIL

Den rundade kantprofilen står ut genom att både överkant och underkant är fasade vilket ger ett stilrent och samtidigt spännande intryck. Rundningen lyfter materialet i bänkskivan på ett fint sätt samtidigt som den är minimalistisk och ger rum åt omgivande inredning.

HALVRUND

KANTPROFIL

I en halvrund kantprofil bryts den rundade överkanten av genom att underkanten är lätt fasad. Det ger bänkskivan en klassisk attityd som är svårslagen och som kan användas för att dominera såväl som komplettera sin omgivning.

HELRUND

KANTPROFIL

Den helrundade kantprofilen ger bänkskivan ett mjukt intryck och en känsla av kontinuitet. Intrycket blir en egen enhet samtidigt som helrundade kantprofiler inte stjäl uppmärksamhet från omgivande inredning.

OGEE BULLNOSE

KANTPROFIL

Den lätt vattenfalls-formade rundningen i denna kantprofil blandar modernitet med känsla av fransk nyrenässans, Ogee bullnose kan är perfekt för ett tidlöst kök.

KLASSISK

KANTPROFIL

Den klassiska kantprofilen är vackert snidad och passar perfekt in i med sekelskifte och stuckatur, men även i moderna/industriella hem där man ett skulpterat och exklusivt intryck eftersträvas.

NOSFORMAD

KANTPROFIL

Den nosformade kantprofilen, som vid första anblicken har en kaxig utstålning, kan antingen användas för att modernisera ett klassiskt kök eller för att skapa ett unikt uttryck i en modern köksmiljö. Den skarpa underkanten ger en känsla av nytänkande, samtidigt som överkantens rundning adderar en mjukhet till helhetsintrycket. 

Marmor, kvarts, komposit eller kalksten?

Se olika material för bänkskivor

Beräkna pris på våra bänkskivor

Få offert på våra bänkskivor

 

Kontakta oss 

Fyll i vårt kontaktformulär, maila eller ring oss för att få hjälp av våra experter att välja rätt utseende på din bänkskiva. 

Tack! Vi kontaktar dig inom kort