• Kvalitetsgaranti
  • Trygg service
  • Snabb leverans
0

Dornbracht


Stäng Filtrera
Färg (0/6)
Kök (0/1)
Badrum (0/1)
Nyheter
Stäng Sortera
Färg
Kök
Badrum
Nyheter
91 produkter
Visa fler

Tyskt hantverk med unik design och innovativ teknik

Dornbracht grundades 1950 av Aloys Dornbracht i Iserlohn, Tyskland. Det började som ett familjeföretag och har sedan dess vuxit till ett internationellt erkänt varumärke som tillverkar unika kvalitetsprodukter för hemmets badrum och kök. Badrums- och köksprodukterna inkluderar allt från blandare, duschar, tvättställsarmaturer, diskbänkar, och designtillbehör som alla är utvecklade för att möta personliga behov av funktion och form. Dornbrachts inredning och tillbehör har en unik design och är framtagna med innovativ teknik och banbrytande designkoncept för att underlätta vardagssysslorna i badrummet och köket.

Dessutom pågår ständiga samarbeten med framstående designers och arkitekter för att fortsätta produktutveckla och skapa funktionella egenskaper och estetiskt tilltalande produkter samtidigt som de introducerat signaturserier och kollektioner, såsom den ikoniska Tara-linjen, som har blivit synonymt med Dornbrachts engagemang för design och kvalitet. Tack vare deras många samarbeten har Dornbracht även en global närvaro med showrooms och partnerskap i olika länder, samtidigt som produkterna är eftertraktade av både arkitekter, inredningsarkitekter och husägare över hela världen.

Aktivt hållbarhetsarbete 

Som det globalt stora företag Dornbracht är tar de ett engagerade ansvar i både hållbar tillverkning och ansvarsfull användning av deras produkter. Det faktum att Dornbracht varit koldioxidneutrala sedan slutet av 202 är bara ett bevis på deras genuina engagemang för klimatet. Det aktiva hållbarhetsarbetet går ut på att driva allt ifrån vatten- och energisparprojekt, till att resurseffektivisera deras innovativa produkter och lösningar för att upprätthålla målet om att öka sitt bidrag för klimatet. Utöver detta, arbetar Dornbracht även aktivt för att minimera CO2-utsläppen under hela resan - från produktion till försäljning, där alla produkter tillverkas i Dornbrachts enda produktionsanläggning i Iserlohn, i södra Westfalen. Flertalet av produkterna produceras inom en radie på mindre än 200 km, då 90% av Dornbrachts leverantörer är stationerade i Tyskland. Dessutom köps 80% av allt material i Tyskland och 98% från Europa. 
 
Ett av Dornbrachts hållbarhetsprojekt är omarbetningen av begagnade Dornbrachtprodukter i originalskick, vars liv förlängs. Sortimentet innehåller tidlösa klassiker inom kategorin tvättställskranar i krom och matt krom som får nytt liv med ny unik design, med Dornbrachts ursprungliga tillverkningskvalitet. Processen går ut på addering av nya ursprungliga funktionella egenskaper och förfina alla ytor, till skonsam demontering och transport.