• Kvalitetsgaranti
 • Trygg service
 • Snabb leverans
0

Marmorskiva som lyfter köket till nya höjder


Stäng Filtrera
Pris (/)
Tjocklek (0/2)
Färg (0/6)
Leveranstid (0/2)
Stäng Sortera
Tjocklek
Färg
Leveranstid
Pris
14 produkter
Visa fler

FAQ

 • Vad är fördelarna med att välja en marmor bänkskiva?
  Marmor bänkskiva erbjuder enastående elegans och naturlig skönhet i ditt kök eller badrum. Dess unika ådringar och färger ger en tidlös charm som förhöjer estetiken i din inredning. Marmor köksbänk är också känd för sin kyliga yta, perfekt för bakning och degarbeten. Dessutom skapar den en omedelbar känsla av lyx och exklusivitet i ditt hem.
 • Hur hållbar är en marmor bänkskiva och vilken typ av underhåll krävs?
  Marmor bänkskiva är vacker men kräver viss omsorg. Den är porös och kan vara känslig för syror och fläckar, så regelbunden tätning rekommenderas för att skydda ytan. För att rengöra din marmor köksbänk, använd en mild, pH-neutral rengöringslösning och undvik användning av slipande material som kan repa ytan.
 • Vilka färger och mönster är tillgängliga för marmor bänkskivor?
  Marmor bänkskivor kommer i ett brett spektrum av färger och mönster, från klassiska vita och gråa nyanser till djärvare val som grönt eller svart. Det karakteristiska ådringsmönstret kan variera från subtilt till dramatiskt, vilket ger dig många alternativ att välja mellan för att passa din designvision.
 • Vilka alternativ finns det för kantprofiler på marmor bänkskivor?
  Marmor bänkskivor kan anpassas med olika kantprofiler för att passa din önskade estetik. Populära alternativ inkluderar rak kant, fasad kant och rundad kant. Valet av kantprofil kan påverka bänkskivans utseende och anpassas efter din designvision.
 • Är marmor bänkskivor känsliga för fläckar och repor?
  Marmor bänkskivor är porösa och kan vara mottagliga för fläckar från syror som citronsaft eller tomat. För att undvika fläckar är det bäst att torka upp spill omedelbart. När det gäller repor är marmor relativt mjukt och kan repas av skarpa föremål eller slipande material, så använd alltid skärbrädor och underlägg.
 • Vad är den genomsnittliga livslängden för en marmor bänkskiva?
  Med rätt vård och underhåll kan en marmor bänkskiva vara hållbar i många år. Den faktiska livslängden kan variera beroende på hur väl den underhålls och används. Regelbunden tätning och förebyggande åtgärder kan bidra till att förlänga livslängden och hålla ytan i gott skick.

Bänkskiva i marmor - ett levande material

En bänkskiva i marmor är ett naturmaterial vilket innebär att marmorn är ett levande material där varje skiva är unik.  Det är ett tidlöst material som aldrig slutar att förvåna, fascinera eller imponera. Bland våra bänkskivor i marmor finner du olika toner och ådringar - från bländande ljusa skivor till djupa och mörka skivor. Marmorskiva kan användas till såväl kök som badrum och är ett enkelt sätt att lyfta fram elegansen i ditt hem. En bänkskiva i marmor är ett tåligt material, men liksom andra naturmaterial så kräver en bänkskiva i marmor rätt underhåll och behandling. Dess porösa struktur gör att marmorn absorberar vätska och spill, vilket gör att starka eller sura rengöringsmedel bör undvikas. Med rätt behandling håller sig dock marmorskivan vacker och spegelblank under lång tid. En marmorskiva ger dig stora möjligheter att finna den perfekta designen och känslan för ditt kök och hem. 

Behandla marmorbänkskivan

Vi på Kitchens.se rekommenderar att marmorskivan behandlas innan användning. Våra skivor är alltid ytbehandlade vid installation och leverans. Därefter ska rengöring av marmor helst göras med en mjuk trasa som fuktats med vatten och rengöringsmedel med lågt PH-värde. Grönsåpa fungerar utmärkt på marmor. Värt att komma ihåg vid val av marmorskiva i naturmaterial är att du inte bör förlita dig helt på produktbilder. Detta eftersom varje skiva i marmor är unik i mönster och färgton, varför en produktbild endast kan ge en generell uppfattning om skivans utseende.

Tillverkning av marmorskivor

Marmorn kommer från stora bergbrott. Marmorblocken huggs ner i stora block och därefter bearbetas dessa till tunnare skivor – oftast till 20 mm och 30 mms skivor. Dessa skivor används sedan till alltifrån väggbeklädnader till stora golv och mindre ytor i både hem och sociala miljöer. Eftersom marmor är ett naturmaterial är det viktigt att kvalitetskontrollera varje skiva och säkerställa att den inte har några sprickor eller djupa ådringar som kan ställa till det i framtiden. Vi på Kitchens.se alltid ser till att kvalitetskontrollera våra naturstenar. Vi ser alltid till att säkra kvalitén innan vi installerar din måttbeställda bänkskiva i marmor. Eftersom vi enbart arbetar med premiumprodukter kan vi med säkerhet garantera att vi arbetar med den mest exklusiva marmorn på marknaden. Du har dessutom möjlighet att välja ut vilket block du önskar att få din bänkskiva i marmor eller ditt badrum producerat ifrån – kontakta oss på Kitchens.se så hjälper vi dig!

Den mest populära marmorskivan - Carraramarmor

Den mest populära marmorskivan är marmor Carrara C Exclusive. Denna skiva faller många i smaken med sin fantastiska vita ton och gråtonade ådringar. Den är mycket tidlös och passar de flesta miljöer – du kan i princip inte misslyckas med en klassisk Carrara. Marmor Carrara blir dessutom snyggare med åren då den utvecklar en fantastisk patina som gör den ännu mer unik. Även Calacatta Viola har börjar ta över många hem den senaste tiden. Den dramatiska marmorskivan blir ett säkert kort med sin fabulösa ådring och mönster som får de flesta att häpna.

Marmor från olika stenbrott världen över

Vi erbjuder ett stort utbud av de vackraste och mest kvalitetssäkra marmorskivorna från olika stenbrott världen över. För att säkerhetsställa hög kvalitet på slutresultatet så mäter och monterar gärna våra specialister. Leveranstiden för marmor Carrara är mellan 10-14 dagar efter mätning. Resterande marmorskivor varierar beroende på vilka block som finns tillgängliga och som handplockas från Italien. Priserna på marmorskivor är angivna enligt en tjocklek på 30 mm och ett djup på 351‒650 mm. Alla priser är angivna per löpmeter och inklusive moms.

Regelbunden behandling av marmor

Nya marmorbänkskivor bör behandlas ett par gånger innan användning. Behandlingen av dessa är varken tidskrävande eller kostsamt och den ger marmorskivan ett extra skydd mot fläckar och spill.
Du kan behandla din bänkskiva i marmor med ett så kallat “Spray wax”, se dock till att du köper rätt Spray wax för just natursten.  Du kan också behandla din marmorskiva med ett lager paraffinolja eller vanlig grönsåpa. Oavsett vilken behandling som tilltalar dig kan du med fördel låta behandlingen ligga på i ett par minuter innan du torkar av bänkskivan med en fuktad mikrofibertrasa.

​​​​Daglig rengöring av marmor

En marmorskiva är ett poröst material som absorberar vätska, och det är därför av yttersta vikt att du är observant på spill av all sorts vätska och är noggrann med att torka upp spilld vätska omgående. Marmor är dessutom extra känsligt för syrliga vätskor såsom juice och vin, men även kolsyrat vatten kan riskera att skada en bänkskiva i marmor.
För daglig rengöring räcker det att du torkar av marmorskivan med en mikrofibertrasa fuktad i ljummet vatten. Vid behov kan du även använda dig av grönsåpa, eftersom fettet i såpan stänger marmorns porer och skyddar därigenom bänkskivan. Var noggrann med att torka bänkskivan helt ren efter rengöring.
Vi på Kitchens.se rekommenderar att du alltid ser till att använda underlägg till alla glas, tallrikar och övrigt porslin för att undvika potentiella frätskador på din marmorskiva.

Kalkavlagringar på marmor

Kalkavlagringar som uppstår på marmorskivor bör hanteras med varsamhet. Starka kemikalier eller sura rengöringsmedel skadar marmorskivan. Även rengöringsmedel för avlägsnade av kalk och kalkbeläggningar riskerar att resultera i frätskador på din bänkskiva. Du bör därför använda dig av en särskild stensåpa som är en mer koncentrerad typ av grönsåpa. Var noggrann med att kontrollera att du införskaffar en stensåpa som är kompatibel med marmor.

Fläckar på marmor

Om fläckar uppstår på din marmorskiva bör du använda dig av rengöringsprodukter som är särskilt avsedda för stenmaterial.
Stensåpa är ett effektivt medel för borttagning av fläckar. Se till att du undviker rengöringsprodukter som innehåller blekningsmedel och kemikalier.

Svårare fläckar på marmor

Svårare fläckar kan behandlas med antingen ren alkohol eller med så kallad “thinner”. Torka därefter av med en fuktad trasa i mikrofiber.  Fettfläckar kan behandlas genom att värma fläcken med exempelvis en hårtork och sedan strö på stärkelse i form av potatismjöl. Låt sedan potatismjölet ligga på fläcken och absorbera den i en till två timmar. Denna behandling kan upprepas vid behov.
Torka sedan av med en fuktad fibertrasa. Medel som kan användas på natursten utan att skada bänkskivan Aceton, Lacknafta, Terpentin, T-röd sprit och blyfri bensin (95 oktan).

Härdade fläckar på marmor

Det är mycket svårt att behandla härdade fläckar på marmorskivor. Du kan försöka att försiktigt skrapa med en bordskniv med eggen uppåt eller en rakhyvel. Torka sedan av ytan med en fibertrasa och såpa.

Värme och marmor

Även om marmor tål att utsättas för måttlig värme under mycket kort tid så bör du undvika att utsätta din bänkskiva för värmeväxlingar. Värme kan orsaka såväl märken som sprickor i bänkskivan och du bör därför alltid använda underlägg med hög värmetålighet för att skydda marmorskivan mot värmeskador.