• Kvalitetsgaranti
  • Trygg service
  • Snabb leverans
0

Golv


Stäng Filtrera
Golvtyp (0/3)
Stäng Sortera
Golvtyp
36 produkter
Visa fler

Golv i trä och klinker

När det kommer till golv är valet av material avgörande för både design och funktion. Golv i trä och klinker är två populära alternativ som erbjuder enastående elegans och mångsidighet. 

Golv i trä

Golv i trä är känt för sitt tidlösa utseende och varma känsla. Trägolv har ett unikt, naturligt utseende och karaktär som kommer från trädets naturliga texturer och ådringar. Varje trästav har sin unika karaktär och dynamik, vilket också är en av de mest framstående egenskaperna för golvets autenticitet. Trägolv är oftast otroligt hållbara och kan hålla i generationer med rätt underhåll. Trämaterialet är dessutom behagligt att gå på och skapar en inbjudande atmosfär i rummet. Tänk på att trägolv finns i olika träslag, nyanser och stilar - vilket gör det enkelt att anpassa dem till din inredning. 

Golv i klinker

Klinker är ett keramiskt material som är känd för sin hållbarhet och mångsidighet. Klinkergolv är mycket tåliga och motstår slitage, fläckar och fukt utan några problem. För kök och badrum är klinker att rekommendera, då det sker en hel del vardaglig aktivitet samt påfrestningar på dessa ytor. Klinker är dessutom lätt att rengöra och kräver minimalt med underhåll. Materialet finns i en mängd olika färger, mönster och storlekar, vilket gör dem användbara i alla typer av utrymmen. Klinkergolv finns i olika mönster och design där du enkelt kan välja de nyanser som passar din inredning.

Golv i kök

Köket är hjärtat av ditt hem och valet av golv spelar en avgörande roll i att skapa en praktisk och visuellt tilltalande miljö. Ett köksgolv måste stå emot dagligt slitage, vara lätt att rengöra och samtidigt komplettera din inredning. Klinkergolv är extremt tåligt och tål vatten, fläckar och slitage. Klinker är dessutom lätt att rengöra och kräver minimalt med underhåll. Att ha trägolv i köket kan fungera lika bra det med - men här bör du tänka på att inte låta spill och vätskor ligga kvar en längre tid för att undvika skador. Med rätt ytbehandling och underhåll är trägolv slitstarka nog för att klara av kökets krav.

Valet av golv i kök är ett viktigt beslut som påverkar både estetiken och funktionaliteten. Det är viktigt att överväga dina specifika behov, din inredningsstil och din budget när du väljer ditt golv. Oavsett vilket alternativ du väljer, kommer rätt köksgolv att bli en viktig del av din köksdesign och funktionalitet.

Parkettgolv

Parkettgolv består av äkta trä i kombination med antingen HDF eller Birch Plywood. 

HDF står för High-Density Fiberboard, vilket på svenska översätts till högdensitetsfiberboard. Det är en typ av träfiberplatta som används inom möbelproduktion och inredningsdesign. HDF tillverkas genom att komprimera träfiber till en hög densitet under högt tryck och värme, vilket ger en hållbar och jämn skiva som är populär för olika användningsområden inklusive golvbeläggningar. 

Birch Plywood är en typ av plywood tillverkad av tunna skikt eller fanér av björkträ. Det är en populär och mångsidig produkt känd för sin styrka, hållbarhet och utseende. Mellanskikt av Birch Plywood ger parkettgolvet den nödvändiga stabiliteten och motståndskraften mot deformation. Det gör golvet robust och hållbart mot vardagligt slitage samt dagliga påfrestningar. Materialets jämna yta skapar en perfekt bas för toppskiktet av parkettgolvet. Det möjliggör en jämn finish och gör det lättare att applicera ytbehandlingar, såsom lack eller olja, för att skydda golvet och förbättra dess utseende. Eftersom Birch Plywood är gjord av flera tunna skikt som limmas ihop i korsad riktning, skapas en fogfri konstruktion. Detta minskar risken för att golvet ska krympa eller svälla på grund av temperatur- och fuktighetsvariationer. Birch Plywood som mellanskikt i parkettgolv är en viktig komponent som bidrar till golvets stabilitet och prestanda. Det ger parkettgolvet dess grundläggande egenskaper och skapar en solid grund för den övre ytan, som består av tunna träfanérskivor av kvalitativt träslag för att ge golvet dess autentiska utseende och karaktär. 

Chevron golv

Chevron golv erbjuder dig ett tidlöst elegant mönster i vinkelformat. Chevron, även kallad för Fransk fiskbensparkett, avspeglar en klassisk design med sina karakteristiska, vinkelformade träplankor. Det mest framträdande kännetecknet för Chevron golv är dess V-formade mönster. Mönstret skapas genom att trästavarna bearbetas i 45 graders vinklar och sammanfogas i parallella linjer. Detta mönster ger en visuell effekt av linjer som möts i mitten, vilket ger en dynamisk och tilltalande design. Chevron golv är perfekt för dig som uppskattar en modern, sofistikerad inredning och söker ett golv som sticker ut i mängden.

Fiskbensparkett

Fiskbensparkett ger dig en klassisk charm i symmetriskt mönster. Fiskbensparkett, även kallad för Parquet de Versailles, är en klassiker som aldrig går ur tiden. Det mest framträdande draget hos fiskbensparkett är att trästavarna är placerade i en vinkel mot varandra. De placeras med ändarna mot varandra för att skapa en V-formad linje - liknande benstrukturen hos en fisk. Trästavarna i fiskbensparketten korsar varandra, vilket skapar en unik och tilltalande design. Mattlackad fiskbensparkett skapar en minimalistisk och modern design medan en oljad yta ger dig en naturlig, traditionell finish. 

Stavparkett 

Stavparkett är en typ av golvbeläggning som består av smala träplankor som är arrangerade parallellt med varandra och limmade på en stabil grund. De smala träplankorna är vanligtvis 8-22 mm breda, 8-22 cm långa och 15-22 mm tjocka. Denna design  skapar ett regelbundet mönster som ger golvet en särskild, autentisk karaktär.

Enstavsparkett

Enstavsparkett är en stavparkett som ger dig möjligheten att skräddarsy ditt golv enligt dina egna önskemål. Enstavsparketten består av enskilda trästavar, breda och långa, som utgör varje rad i golvet. Denna design skapar en särskild dynamik och visuell kontinuitet i rummet. Enstavsparketten sträcker sig över längden av rummet och skapar en visuell kontinuitet som kan göra mindre rum att verka större - och ge större rum en känsla av ännu större rymd. Det är som att skapa ditt konstverk där du kan välja träslag, färger, ytor och mönster. Detta gör det möjligt att anpassa golvet till din specifika inredningsstil och skapa en unik atmosfär i varje rum.

Tvåstavsparkett

Tvåstavsparkett består av kortare träplankor som skapar ett symmetriskt mönster. Dess egenskaper inkluderar ett jämnt, symmetriskt utseende som ger en känsla av ordning och elegans. Tvåstavsparketten finns i olika träslag och mönster, vilket gör att du kan anpassa den till olika stilar. Tvåstavsparketten är också slitstark och passar bra i olika utrymmen.

Tre och fyrstavsparkett 

Tre och fyrstavsparkett består av ännu kortare träplankor som skapar mer komplexa mönster. Deras egenskaper skapar en rikedom av mönster och texturer som ger karaktär åt ditt golv. Dessa golv är perfekta för dem som söker en unik och egen design i sitt hem.
Precis som de andra typerna av stavparkett finns de i olika träslag och finishar.

Klinkergolv Marazzi

Klinkergolv har länge varit känt för sin hållbarhet och tidlösa utseende. Marazzi är en erkänd, italiensk tillverkare av keramiska golv och erbjuder ett brett utbud av klinkergolv med olika utseenden och egenskaper. Marazzi erbjuder klinker som efterliknar utseendet av trägolv. Dessa klinkerplattor har en varm och naturlig känsla som ger ditt hem en rustik charm utan att kompromissa med klinkergolvets fördelar som hållbarhet och enkel rengöring. För dig som älskar naturstenens egenskaper och textur erbjuder Marazzi klinker med realistiska stenmönster. Dessa golv ger ditt utrymme en känsla av äkthet och kan användas i både inomhus- och utomhusmiljöer. Om du föredrar en modern och minimalistisk inredningsstil har Marazzi klinkerplattor med släta ytor och rena linjer. Dessa golv ger en elegant och enkel bakgrund för din inredning.