• Kvalitetsgaranti
  • Trygg service
  • Snabb leverans
0

 Inspireras av höstens 5 hetaste inredningstrender 

Höstsäsongen är i full gång! Och kanske längtar du också efter ny inspiration att uppdatera hemmet med?
Förnya din inredning med detaljer som lyser upp och sprider extra glädje och värme i i takt med mörkare tider och kallare väder. Inför nya säsonger vankas nystart och kanske är det ett perfekt tillfälle att uppdatera vardagsrummet, köket, sovrummet eller hallen genom att byta ut eller addera en unik interiördetalj som blir rummets fokuspunkt. Satsa på hållbara material, futuristiska former, modiga färgskalor och inred med mjuka och värmande textilier och möbler som livar upp även det mest avskalade rummet. Botanisera bland våra höstnyheter av prydnader och möblemang och dekorera hemmet med allt ifrån vaser, lampor, stolar och soffmoduler. Våga mixa och matcha jordnära toner med färgglatt och stilar såsom retro med Japandi och brutalism. Ta del av våra tips och inredningstrender hösten 2023 som gör skillnad och lyfter hemmets alla rum!

 Hållbara material i fokus

I höst är hållbarhet och miljö i fokus med inspiration direkt från naturen, både när det gäller växter, färger och inte minst materialval. Att välja hållbara material är något som aldrig går ur tiden och något som är viktigare än någonsin. Genom att satsa på naturnära material som gärna går ton i ton med den naturnära paletten, gör du en säker investering i framtiden - både designmässigt och kvalitetsmässigt. Vi ser stolar och fåtöljer i högkvalitativt läder, lampor i rotting och papper och stilrena bord i sten, som alla tar plats i hemmet. Ett av de trendigaste materialvalen som uppmärksammats är trä - som vi ser i både ljus och mörk tappning, i allt från möbler till dekoration och funktionella ting som ger funktion i vardagen och samtidigt blir en dekorativ detalj. Genom hållbar inredningsdesign sparas inte bara resurser genom att produkternas livslängd förlängs. Dessutom ger det långsiktiga kostnadsbesparingar som gör att hållbara material och teknologier kan ha en högre initial kostnad, men i det långa loppet visar de sig ofta vara mer kostnadseffektiva. Denna hållbarhetstrend går helt i linje med den bredare globala rörelsen mot hållbarhet och trenden spelar en viktig roll i att forma en mer miljömedveten och ansvarsfull framtid.

 Kontrasterande accentfärger / Bryt av med accentfärger

Efter en tid av jordnära toner i beige, brunt och grått, gör färgerna äntligen comeback! Färg sägs inte bara göra oss gladare utan också ge oss energi vilket passar utmärkt i takt med att vi nu går mot mörkare dagar. Genom att sätta färg på inredningen och låta allt från mindre möbler till accessoarer sticka ut med väl valda accentfärger, får vi in mer glädje, energi och ro i våra hem. Glada 70-talet är tillbaka med sin retro-inspirerade stil och några av höstens stora trendkulörer är rött, blått och grönt som tar plats på både bord och väggar. Den röda färgskalan från klarrött till rost, är primärt uppmärksammad och associeras många gånger med energi, kraft och känslor - något som kan vara välbehövligt under 2023. Även återkommande färger som reflekteras i de virtuella forumen vi spenderar daglig tid i, är lavendel, rosa, gult och turkost som sätter prägel och ger ett glatt intryck i alla rum. Våga väck liv i din inredning med härliga och uppiggande färger som du med små medel enkelt kan plocka in i ditt hem! 

 Futuristiska och lekfulla former

Gör din inredning personlig och unik med enkla knep i form av möbler och dekoration med karaktäristiskt utseende. Möbler med böljande former ger inte bara vardagsglädje, utan lyfter också och blir exklusiva fokuspunkter i hemmet. I höst ser vi soffor i bouclé, sammet och läder med rundade former tillsammans med modulsoffor i mjuk, trygg design som finns där och omfamnar oss i höstmörkret. Med lekfulla former, blir soffan eller fåtöljen en härlig och bekväm detalj där du kan sjunka ner och njuta av tillvaron, samtidigt som den blir ett snyggt komplement till den övriga inredningen. Till soffan är det helt rätt att satsa på ett soffbord med futuristisk formgivning och kapslade delar som du kan kombinera efter egen smak, som även blir en fin detalj i kontrast till resten av din inredning. Låt karakteristiska former sätta en unik prägel på din inredning och tillför en ombonad känsla till ditt hem.

 Lys upp höstmörkret med inbjudande belysning

Något av det viktigaste när höstmörkret faller på är att investera i inbjudande belysning som är en betydande detalj, som gör skillnad och lyser upp. Satsa på belysning som ger ett extra värmande sken såsom textila lampor med skärmar och lampor i naturmaterial som hållbar canvas, papper, rotting eller sten. Vi ser även mycket färgglada lampor som lättar upp stämningen i höstmörkret. För att lyfta inredningen ytterligare - addera fler lampmodeller och mixa gärna mellan pendellampor, golvlampor och bordslampor. Faktum är att ljuset inte bara är nödvändigt kvällstid, utan likaväl under dagen när det skymmer på är det extra viktigt att komma i rätt stämning när dagarna blir allt kortare under hösten. Dessutom har olika typer av lampor, olika effekt beroende på rummets storlek. I ett stort rum med högt tak passar en tak- eller pendellampa med höjd utmärkt, som utgör medelpunkten i rummet och förstärker din inredningsstil. Ett alternativ till pendellampor i rum med lågt tak, är en golv- eller vägglampa som ger balans till rummet och kan skapa effekten av att rummet upplevs luftigare och större. Punktbelysning såsom golvlampor, vägglampor eller fönsterlampor är ett effektivt sätt att ge ett rum olika fokuspunkter. En blandning av riktat och diffust ljus är det bästa knepet för att uppfylla en harmonisk helhet i hemmets alla rum!

 Enkelhet möter minimalism med Japandi och brutalism

Den moderna Japandi-stilen kombinerar japansk estetik med funktionaliteten av skandinavisk design - där enkelhet möter minimalism. Japandi interiörer kännetecknas av balans, harmoni och en känsla av lugn och det är precis vad vi ser i höst också när det gäller färgpalett med jordnära toner i vitt, grått, beige och brunt, som ger en lugnande och stilren atmosfär. Japandi är en mångsidig stil som kan anpassas till olika interiörer, från hem till kontor och offentliga miljöer. Japandi interiörer har ofta öppna planlösningar och multifunktionella utrymmen, som förstärker känslan av rymd och möjliggör flexibilitet i hur rummet används. Vi ser stilen i naturmaterial som dominerar där stor del av möbler och inredning är i trä, rotting, sten och läder, vilket ger värme och textur till alla rum. Samtidigt inspireras vi allt mer av brutalismens karaktäristiska, raka och funktionella linjer och geometriska former, som kan ses i inredningsdesign genom användning av kantiga möbler, skulpturala belysningsarmaturer och geometriska mönster i dekorelement. Dessa former skapar en känsla av ordning och struktur, vilket går hand i hand med Japandi-stilen. Dessa två stilar kombinerar det bästa av två designfilosofier för att skapa en harmonisk, fridfull och stilfull miljö som främjar välbefinnande och en känsla av balans. Satsa på några väl utvalda ikoniska interiördetaljer i naturmaterial, jordnära toner, låg höjd, raka och enkla linjer i höst, för att sätta en tidlös prägel på ditt hem som du kan jobba runt. Addera små omsmyckade detaljer som gör skillnad och sätter tonen i hemmets alla rum!