• Kvalitetsgaranti
  • Trygg service
  • Snabb leverans
0

 

Marazzi 

Marazzi Group är en känd italiensk kakel- och keramiktillverkare med en rik historia som går tillbaka till 1935. Företaget grundades av Filippo Marazzi i Sassuolo, Italien, och har blivit en global ledare inom design och produktion av högkvalitativa porslins- och keramiska plattor. Under decennierna har Marazzi konsekvent tänjt på gränserna för kakelinnovation och design och blivit en av de främsta varumärkena i branschen. Företagets engagemang för forskning och utveckling har lett till skapandet av banbrytande kakelprodukter som kombinerar estetik, funktionalitet och hållbarhet i ett. Marazzis omfattande produktsortiment inkluderar ett brett utbud av plattor som lämpar sig för bostäder, kommersiella och industriella utrymmen, med lösningar för golv, väggbeläggningar och utomhusutrymmen, med betoning på mångsidighet och designvariation. Plattorna finns i en mängd olika storlekar, färger, texturer och mönster, vilket gör att arkitekter, designers och husägare kan utforska sin kreativa potential. Marazzi har även ett stort engagemang för hållbarhet och därför implementerat miljövänliga metoder genom alla sina tillverkningsprocesser, inklusive återvinning av avfallsmaterial och användning av förnybara energikällor. Företaget producerar också LEED-certifierade produkter, vilket gör Marazzi till ett föredraget val för de miljömedvetna företag och privatpersoner. Förutom sitt engagemang för hållbarhet lägger Marazzi stor vikt vid design och estetik. De samarbetar med kända designers och arkitekter för att skapa kollektioner som speglar de senaste trenderna inom interiör- och exteriördesign. Oavsett om du eftersträvar kakel som liknar naturliga material såsom trä, sten eller kakel med djärva och moderna mönster, erbjuder Marazzi ett brett utbud av alternativ för att passa alla stilar och smaker. Marazzi Group har kommit att bli ett ett framstående namn i världen av kakel- och keramiktillverkning, kända för sitt engagemang för hållbarhet och sitt engagemang att tänja på gränserna inom design och innovation.

 

Kakel 

Kakel erbjuder inte bara hållbarhet utan är också estetiskt tilltalande och ger många designmöjligheter på både köksväggar och badrumsväggar. Då Marazzi kakel är lätt att rengöra, motståndskraftigt mot fukt och har utmärkt livslängd fortsätter kakel att vara ett populärt val för både funktionella och estetiska miljöer. Med sin mångsidighet används kakel ofta inom olika områden på grund av sin hållbarhet, estetiska tilltalande- och funktionella egenskaper. Kakel gör sig fint till väggar i både bostäder, kommersiella som offentliga utrymmen och en av många fördelar är brett utbud av alternativ när det gäller färger, mönster och texturer. Kakel av keramik, porslin och natursten är en av de populäraste valen på grund av dess hållbarhet, Enkla underhåll, motståndskraft mot slitage och förmågan att skapa visuellt tilltalande och professionella miljöer. Kakel används ofta i badrum och kök på grund av dess vattentäta egenskaper och kakelplattans fuktbeständighet, som också gör den idealisk för områden som är utsatta för vattenexponering och spill såsom badrumsväggar, duschutrymmen, poolinredning och köksbänkskivor. Då kakel lägger till textur, färg och visuellt intresse till både interiöra som exteriöra utrymmen, används kakel till väggar, fasader och utomhusområden såsom terrasser och trädgårdsgångar, pga dess resistens mot väderförhållanden, blekning och fläckar. Med sin mångsidighet och breda utbud av tillval fortsätter kakel att vara ett populärt val för både funktionella och estetiska utrymmen och miljöer. Ge ditt vardagsrumsgolv ett dramatiskt lyft med mörkgrå marmor kakel Allmarble Imperiale Lux med kontrasterade vita ådringar, för en unik look till resten av din inredning.

Inga produkter hittades

 

Klinker

 

Marazzi klinker är tillverkat av grovkeramik och erbjuder inte bara hållbarhet och tålighet, utan är också estetisk tilltalande och ger många designmöjligheter. Då klinkers är tillverkat av stengods är materialet speciellt anpassat för golv och utomhusbruk och passar utmärkt för uteplatser såsom terasser, trädgårdsgångar och poolområden. Det som gör klinker till ett hållbart material brukar anges i ett PEI-värde på en skala 1-5 - ju högre upp i skalan desto hårdare yta. En platta med PEI 5 kan användas i hårt trafikerade och kommersiella miljöer, medan en platta med PEI 1 är avsedd för privata utrymmen med lätt gångtrafik, såsom hall eller badrum. Därför är klinker speciellt anpassad för golv i hall, kök eller badrum, men kan likväl monteras på väggen. Klinker på vägg är lämpad i miljöer med stort rengöringsbehov, främst i allmänna miljöer såsom industrier och storkök, ska glaserade plattor användas. Eftersträvar du en ljus hall med ett exklusivt intryck där ådringar och nyanser präglar golv och väggar, är Allmarble Calacatta Extra Rt  ett utmärkt val som lyser upp vilken hall som helst. Beroende på hallens storlek rekommenderas att välja stora plattor, för att få hallen att kännas ännu större. Mindre plattor rekommenderas för en hall som behöver mer detaljer i form av mönster och ådringar.

Inga produkter hittades

 

Mosaik

 

Mosaik är en fängslande och uråldrig form av kreativt uttryck och erbjuder inte bara hållbarhet, utan är också estetisk tilltalande och ger många designmöjligheter. Plattorna är tillverkade av olika material såsom glas, keramik, sten och metall, vilket gör mosaik till ett tåligt och mångsidigt material. Färgglada mosaikplattor ger ett levande och vackert intryck, medan enfärgade plattor ger en känsla av struktur med fokus på formen. Mosaiker har en lång historia och kan hittas i olika kulturer runt om i världen. De kan ses pryda väggar, golv och tak i byggnader, tempel, kyrkor och offentliga utrymmen, vilket ger skönhet och ett konstnärligt uttryck till omgivningen. Med mosaikens lättskötta egenskaper är mosaik ett populärt material hos hemmafixare och ett enkelt sätt att ge färg åt ett vitt badrum eller använda som stänksskydd i köket. Oavsett om du vill pryda väggar, golv eller tak, blir resultatet en harmonisk blandning av färger och texturer som fängslar och bjuder in. Liva upp sovrummet med en vägg klädd i mosaik som blir en fokuspunkt i rummet. Ge ditt sovrum en autentisk och naturlig touch med Allmarble Travertino Mosaico 3D i beige, där Marazzi har lyckats återskapa Travertin-marmorns karaktäristiska textur och nyans. Med mosaikens rika variation av färger och toner ger den en unik karaktär till varje platta och skapar en känsla av rörelse samt djup i ytan. Upptäck oändliga färg- och mönsterkombinationer med mosaik!

Inga produkter hittades

 

Kakel, klinker och mosaik till badrum

 

 Kakel och mosaik är grundläggande element i badrumsdesign och bidrar både till funktionella och estetiska syften. Badrum är unika utrymmen där fuktbeständighet, hållbarhet och stil behöver överensstämma, vilket gör valet av kakel och mosaik till en avgörande aspekt för att skapa en harmonisk och funktionell badrumsmiljö. Badrum är i sig fuktiga utrymmen och kakel är naturligt resistenta mot fukt. Detta gör både kakel, klinker och mosaik till ett idealiskt val för badrumsgolv och väggar. Rätt tätade foglinjer mellan plattor skapar en ogenomtränglig barriär som förhindrar vatten från att sippra in i väggar och undergolv, vilket skyddar mot vattenskador och mögeltillväxt. Plattor såsom som är lätta att rengöra och underhålla är A och O i ett rum där hygien är högsta prioritet. Regelbunden rengöring med milda rengöringsmedel kan hålla klinker i dusch, klinkersgolv och foglinjer fria från tvålskum, smuts och mögel. Detta säkerställer inte bara en ren och hälsosam miljö, utan bevarar också ett stilrent badrum. Kakel och mosaik finns i en mängd olika färger, storlekar, former och material, vilket möjliggör oändliga designmöjligheter. Oavsett om du föredrar ett elegant, modernt utseende med porslinsplattor i stort format eller söker en mer traditionell känsla med keramikplattor, har Marazzi alternativ som passar alla stilar och smaker. Mosaiker, med sina detaljerade mönster och små kakelbitar, kan lägga till konstnärlig stil till badrumsväggar och golv. Men i mindre badrum kan valet av badrums kakel avsevärt påverka utrymmesuppfattningen. Ljusa kakelplattor, särskilt i neutrala nyanser, kan få ett badrum att se rymligare och luftigare ut såsom Cementum Ash Strutturato. Dessutom kan användning av kakel och klinker i stort format skapa en sömlös och visuellt expansiv effekt och ge illusionen av ett luftigare rum. Kakel och mosaik kan också användas för att skapa fantastiska väggar, fokuspunkter eller accentområden i badrummet. Att addera ett annat kakelmönster, textur eller färg såsom exklusiva Allmarble Calacatta Black Mosaico Ventaglio Lux, kan dra uppmärksamheten till specifika områden som duschen, handfatet eller badkaret, vilket ger en unik touch och personlighet till utrymmet. Badrumsgolv bör tåla tung daglig användning och exponering för vatten, vilket gör valet av golvmaterial avgörande. Grovkeramik såsom klinker är ett utmärkt alternativ för badrumsgolv tack vare dess hållbarhet och vattentålighet, som tål daglig påfrestning och fukt utan att kompromissa med stilen. Klinker designas ofta med halkskydd, vilket är avgörande i ett badrum där vattenspill är vanligt. Dessutom ger kakel med struktur och matt finish extra grepp, vilket minskar risken för halka och fall. Att investera i högkvalitativt Marazzi kakel och professionell installation säkerställer att dina välskötta plattor kan hålla i årtionden, vilket gör dem till ett kostnadseffektivt val i längden.

 

Kakel, klinker och mosaik till kök

 

Keramik spelar en avgörande roll i designen och funktionaliteten i moderna kök. Utöver keramikens funktionella syfte som skyddande ytor för väggar och golv, har keramiken utvecklats till en viktig estetisk komponent som kan förvandla ett kök till ett stilfullt och personligt utrymme, helt efter eget tycke och smak. Köket är ett av hemmets alla rum där spill, stänk och smuts är en del av vardagen. Kakel, klinker och mosaik är mycket hållbara material och lätta att rengöra, vilket gör dem idealiska för köksytor. Dess resistens mot fläckar, vattenskador och värme, säkerställer ett långvarigt, attraktivt utseende även vid dagligt slitage. Även om kakel i kök är mindre vanligt än andra material såsom granit eller kvarts, kan kakel med fördel användas för köksbänkskivor, då kakel är ett kostnadseffektivt och funktionellt alternativ. För dig som söker en bänkskiva med ett mer unikt utseende, är mosaik ett alternativ som livar upp vilken bänkskiva som helst. När det gäller köksgolv som bör tåla mycket daglig användning och potentiellt spill, är klinker ett utmärkt val tack vare dess motståndskraft mot fukt och möjlighet till enkel rengöring. Även ljust storformat kakel till kök såsom Allmarble Calacatta Vena Vecchia Lux 60x120, kakel med trälook eller trendigt mönstrad mosaik såsom Zellige Gesso + Carbone Mosaico Lux 30x30, kan användas för att skapa fantastiska köksgolv som binder samman hela köket. Vilken känsla ska ditt kök förmedla? Kakel, klinker och mosaik från Marazzi ger möjlighet till att blanda färger och matcha mönster, som ger oändliga designvariationer till en egen, unik stil. Marazzis mångsidighet möjliggör också kreativ och skräddarsydd köksdesign som erbjuder estetiska och praktiska fördelar. Oavsett om du siktar på ett traditionellt eller mer modernt kök, låter dessa mångsidiga material dig att skapa ett kök som inte bara ser fantastiskt ut, utan också ser till det dagliga livets krav, i ett av de viktigaste rummen i ditt hem.