• Kvalitetsgaranti
  • Trygg service
  • Snabb leverans
0

Cabbani


Stäng Filtrera
Nyheter
Stäng Sortera
Nyheter
36 produkter
Visa fler

Historien om Cabbani

Gérard Cabbanes startade ett fanerbearbetningsföretag mitt bland vackra vingårdar i Bordeaux-regionen. Med den andra generationen vid namn Benoit och Julien Cabannes skapade de tillsammans det som blev starten till produktionen av konstruerad parkett år 2000. Företagsidén byggde på ett exklusivt a la carte-parkettsystem, där kunden själv fick verkliga sina önskemål genom att skräddarsy och montera trägolv efter smak och tycke. Det vinnande konceptet av hög kvalitet och flexibilitet gav Cabbani som företag en tydlig plats på den lyxiga trämarknaden. Efter en 25-års långvarigt samarbete med Decospan Group, bestämde sig Benoit och Julien till sist för att göra partnerskapet mer permanent och bli en del av av Decospan Group. Sedan 2016 har företaget funnits i specialiserade parkettbutiker under namnet Cabbani och än idag levererar företaget fransk kvalitetsparkett med tidlös design.

Naturligt trä 

Tänk på att Cabbanis parkettgolv är gjort av naturligt trä – ett material som sväller och krymper beroende på hur inomhusklimatet förändras. Golvet ska läggas flytande, vilket innebär att golvet inte spikas eller limmas fast i underlaget. När du lägger ett flytande golv ska du lämna ett mellanrum mellan golvet och väggarna så att det finns utrymme för golvet att svälla. Mellanrummet kallas rörelsefog och bör vara minst 8-10 mm runt hela rummet. Golvet måste ha möjlighet att svälla även vid trösklar, dörrkarmar, trappor och i skarven mot andra golv, det vill säga att det inte får låsas fast. Dölj därefter rörelsefogen med en list eller sockel.

Fransk kvalitetsparkett med HDF

Cabbanis golv har HDF som mellanskikt, vilket är ett av de absolut hårdaste och tåligaste materialen som finns. HDF står för High-Density Fiberboard, vilket på svenska översätts till högdensitetsfiberboard. Det är en typ av träfiberplatta som används inom möbelproduktion och inredningsdesign. HDF tillverkas genom att komprimera träfiber till en hög densitet under högt tryck och värme, vilket ger en hållbar och jämn skiva som är populär för olika användningsområden inklusive golvbeläggningar.

Certifieringar

Miljövänligt tänk och hållbart arbete har en central plats hos Cabbani och detta realiseras genom Pure wood charter, ett dokument som innefattar 10 olika principer som ska följas. Decospan har gjort ett bindade åtagande gentemot sina kunder och virkesmarknaden som innebär försäljning och köp av endast trävaror som varken skadar människohälsan eller naturlivet. I samband med sitt stora engagemang för miljön har företaget samlat på sig olika certifikat för sitt aktiva åtagande.

  • PEFC - certifierat 
  • SCS - certifierat 
  • FSC - certifierat