• Kvalitetsgaranti
  • Trygg service
  • Snabb leverans
0

Diskmaskiner


Stäng Filtrera
Pris (/)
Varumärke (0/2)
Bredd (0/3)
Höjd (0/2)
Funktioner (0/8)
Energiklass (0/4)
Tillbehör (0/3)
Stäng Sortera
Varumärke
Bredd
Höjd
Funktioner
Energiklass
Tillbehör
Pris
31 produkter
Visa fler

En diskmaskin är ett bra miljöval

Visste du att det går mindre vatten vid användning av en diskmaskin jämfört med att handdiska? En diskmaskin använder ungefär 10–15 liter vatten per diskning, medan det går åt ca 100 liter vatten att handdiska motsvarande mängd. Ett hushåll med fyra personer som alla handdiskar gör av med 1050 mWh per år i jämförelse med en diskmaskin som inte ens gör av med en tredjedel så mycket vatten. Detta förutsätter att man inte sköljer av disken i varmt vatten innan samt att maskinerna körs fulla. Genom att köpa en energisnål diskmaskin sparar du energi, du är snäll mot miljön och du sparar dessutom pengar i plånboken. Dagens diskmaskiner har många olika, genomtänkta funktioner för att spara mer energi. De förbrukar inte mer vatten eller energi än vad som krävs då de känner av hur smutsig din disk är samtidigt som de torkar din disk effektivt.

Integrerad, fristående eller underbyggd diskmaskin - vilken passar ditt hem? 

Det finns flera olika typer av diskmaskiner: integrerade, fristående eller underbyggda. En integrerad diskmaskin är en variant där man har bytt ut fronten på din diskmaskin till likadant utseende som dina köksluckor, vilket gör att diskmaskinen integreras i köket och försvinner i mängden. Den integrerade maskinerna är de mest populära varianten att välja till sitt kök då de flesta vill att diskmaskinen ska smälta in i köket. En fristående diskmaskin byggs inte in, den är komplett med sidor, front och topp, vilket betyder att den kan placeras fritt i köket utan att behövas täckas av en köksbänk. Viktigt att komma ihåg att avlopps- och vattenanslutning måste anslutas till den fristående diskmaskinen. En underbyggd diskmaskin är den vanligaste varianten, då har man fronten på diskmaskinen som sin egen men att man ställer den under en köksbänk.

Energispartips till diskmaskinen

Genom enbart några smarta enkla val kan du både spara pengar, el och vatten där hemma. Här kommer våra bästa tips hur du kan spara el:

  • Skölj inte disken i varmvatten innan du sätter den diskmaskinen.
  • Skrapa bara av matresterna och skölj enbart vid behov med kallt vatten.
  • Anslut maskinen till kallvatten, då värmer diskmaskinen själv upp vattnet och du sparar 20–30 % el.
  • Fyll alltid upp hela diskmaskinen.
  • Kör maskinen på låg temperatur när disken inte är alltför igengrodd. Idag diskar diskmaskinerna rent redan vid 55 C° och genom en sänkning från 65 C° till 55 C° minskar elförbrukningen med så mycket som 25%.

Har du några frågor kring vilken diskmaskin du ska ha, kontakta gärna oss på Kitchens.se så hjälper vi dig att hitta rätt.