• Kvalitetsgaranti
  • Trygg service
  • Snabb leverans
0

Golv & Vägg


Stäng Filtrera
Stäng Sortera
123 produkter
Visa fler

Golvmaterialens påverkan på inredningen

Naturliga trägolv skapar en varm och inbjudande atmosfär i ett rum. De ger en naturlig, tidlös estetik som passar bra med olika inredningsstilar. Trägolv kan göra ett rum mer ljust och luftigt samtidigt som de har en förmåga att komplettera andra färger och texturer i inredningen. Tänk på att trägolv är känsligt för repor och fukt. Det är viktigt att underhålla trägolve ordentligt och skydda det från överdriven vattenexponering.

Fiskbensparkettens tidlösa mönster

Fiskbensmönstret, även känt som "Parquet de Versailles", är en tidlös design som ger en unik dynamik till varje rum. Brädorna placeras i en vinkel på 45 grader, vilket skapar en vacker symmetri och rörelse i golvet. Fiskbensparkett är ett historiskt golvmönster som följt med oss sedan århundraden. Fiskbensmönstret erbjuder dig en klassisk och elegant yta att trivas i. Parkettens geometriska mönster skapar en konstnärligt design som snabbt blir en fokuspunkt i ditt hem. Tänk på att installationsprocessen för fiskbensparkett kan vara mer krävande än för vanliga trägolv. Här är det extra viktigt att anlita en erfaren golvsättare. Kitchens.se erbjuder dig fransk fiskbensparkett av bästa kvalité i både oljad och lackad yta. 

Chevronparkettens unika 45 graders vinkel

Chevronparkett erbjuder dig ett tidlöst elegant mönster i vinkelformat. Chevron, även kallad för Fransk fiskbensparkett, avspeglar en klassisk design med sina karakteristiska, vinkelformade träplankor. Det mest framträdande kännetecknet för Chevronparkett är dess V-formade mönster. Mönstret skapas genom att trästavarna skärs i 45 graders vinklar och sammanfogas i parallella linjer. Detta mönster ger en visuell effekt av linjer som möts i mitten, vilket ger dig en dynamisk design. Chevronparkett är perfekt för dig som uppskattar en modern, sofistikerad inredning och söker ett golv som sticker ut i mängden.
Tänka på att installation av Chevronparkett kräver noggrannhet för att få de diagonaliska linjerna att matcha korrekt.

Enstavsparkettens linjära enkelhet 

Enstavsparkett består av långa och breda trästavar som ger ett intryck av rymd och kontinuitet. Varje golvstav sträcker sig längst golvet i en enda bred remsa, vilket ger en känsla av enhetlighet. Varje enskild trästav utgör en enhet i sig själv och har en enhetlig färg, mönster och yta. Detta skapar ett enhetsutseende som ger en ren och modern känsla till golvet. Det linjära mönstret som skapas av enstavsparketten ger rummet en strukturerad och modern känsla. Varje trästav är bred och lång, vilket skapar gott om utrymme att visa träets naturliga egenskaper, inklusive dess ådring, färg och textur. Detta ger golvets yta en livfullhet och autenticitet. Golvet passar lika bra i ett modernt minimalistiskt hem, som i en mer traditionell eller rustik inredningsstil. Tänk på att förbereda och säkerställa underlaget vid installation av enstavsparkett. Se till att undergolvet är rent, torrt och jämnt. Eventuella ojämnheter eller skador på underlaget måste åtgärdas innan installation.

Att tänka på vid installation av trägolv

Det är också viktigt att komma ihåg att parkettgolv är tillverkade av naturligt trä, vilket reagerar på förändringar i inomhusklimatet. Golvet ska läggas flytande, vilket kräver att du lämnar rörelsefogar runt kanterna för att möjliggöra svällning och krympning. Dessa fogar, minst 8-10 mm, bör finnas runt hela rummet och även vid övergångar till andra golv. Dölj sedan rörelsefogarna elegant med lister eller socklar.

Kakel och klinker; skapa visuella effekter

Kakel och klinker erbjuder en mängd mönster och färger. Plattorna kan inspireras av allt ifrån natursten till betong och trä. De kan användas för att skapa olika visuella effekter, beroende på vilket resultat du vill uppnå. Kakel och klinker passar utmärkt att ha i utrymmen med hög trafik. För fuktiga områden där vattentålighet är avgörande, såsom badrum och kök, är en kaklad vägg en utmärkt lösning. Kakel är enkelt att rengöra och är motståndskraftigt mot mögel och svamp, vilket gör det till ett hygieniskt val. Valet av kakel kan även användas för att förändra utrymmets dimensioner och belysning. Ljusa kakelfärger och blanka ytor kan reflektera ljus och få ett rum att verka större och luftigare. Mörkare kakelfärger och matta ytor kan skapa en mer intim och mysig atmosfär. Kakel och klinker finns i ett brett utbud av mönster och färger, vilket ger dig möjlighet att skapa unika och karaktäristiska utrymmen. Exempelvis kan mosaikmönster i badrummet ge ett bohemiskt intryck, medan geometriska mönster kan skapa en modern inredningsstil.

Väggmaterialens påverkan på inredningen

Materialen på väggarna påverkar hur ljus reflekteras och sprids i rummet. Blankare kakelytor reflekterar mer ljus och gör rummet ljusare. Materialet kan också användas för att rikta ljuset på specifika områden. Väggmaterial spelar en viktig roll i praktiska aspekter av inredningen. De kan vara lätta att rengöra - vilket är värdefullt i kök och badrum, eller vara ljudabsorberande för att skapa en lugnare atmosfär. Ditt val av väggmaterial kan bidra till att skapa en unik och personlig inredningsstil för ditt hem. Det kan vara ett uttryck för din smak, intressen och livsstil. Ta del av vårt sortiment av väggmaterial för att förvandla ditt hem och ge liv åt dina inredningsvisioner. För dig som är miljömedveten finns det även miljövänliga alternativ. Återvunna material, låga VOC-färger och energieffektiva produkter kan användas för att minska den ekologiska påverkan. 

Så ska du tänka vid val av golv och väggmaterial

Det är viktigt att tänka på din egen stil och behov vid val av golv och väggmaterial. Tänk på hur materialen påverkar utrymmets ljus, känsla och funktion. Hur passar materialet in i rummets övergripande inredning och hur det kan förbättra dess estetik och funktionalitet?

Här nedan presenterar vi några viktiga punkter att ta hänsyn till;

Funktion och plats

Först och främst bör du fundera över platsen där du vill installera golv och väggmaterialen. Är det ett kök, ett badrum, ett vardagsrum eller ett sovrum? Varje rum har olika krav på material med tanke på fuktighet, slitage och vardaglig trafik.

Stil och design

Tänk på den övergripande stilen och inredningsdesignen du vill uppnå i rummet. Vill du ha en modern, rustik, klassisk eller något annat resultat? Materialen du väljer kommer att påverka rummets utseende och känsla.

Materialens hållbarhet

Materialens hållbarhet är avgörande. Om du letar efter långvariga och slitstarka lösningar, är golv och väggmaterial som keramik eller trägolv ofta bra alternativ. Materialens hållbarhet påverkar direkt hur länge ditt golv eller vägg kommer att behålla sitt ursprungliga utseende och funktion. Genom att välja material av hög kvalitet minimerar du behovet av reparationer och ersättning på lång sikt.

Underhåll

Fundera över hur mycket tid och ansträngning du är villig att investera i underhållet av materialen. Vissa kräver regelbunden rengöring och underhåll, medan andra är mer underhållsfria. 

Pris och budget

Ditt budgetområde kommer att spela en stor roll. Vissa material är dyrare än andra. Var noga med att hålla dig inom din budget och överväga både materialkostnader och installationskostnader.

Materialens komfort och känsla

Tänk på komforten när du går eller står på golvet. Vissa material kan vara mjukare och bekvämare att gå på än andra. Detta är särskilt viktigt i sovrum eller vardagsrum.

Färg och mönster

Färg och mönster kan påverka hur stort ett rum känns och hur ljust det är. Mörka färger kan göra att ett rum upplevs mysigt och ombonat, medan ljusa färger öppnar upp utrymmet.

Materialens installation

Överväg om du kommer att göra installationen själv eller anlita en professionell hantverkare. Vissa material kan vara svårare att installera än andra samt kräva specialkunskap.

Materialens miljöpåverkan

Om du är miljömedveten, överväg materialens miljöpåverkan. Det finns många miljövänliga alternativ att välja mellan, inklusive återvunna material och energieffektiva alternativ. Vi på Kitchens.se ser alltid till att våra material är producerade utifrån miljövänliga processer.