• Kvalitetsgaranti
  • Trygg service
  • Snabb leverans
0

Kaffemaskiner & espressomaskiner


Stäng Filtrera
Pris (/)
Produkttyp (0/4)
Varumärke (0/3)
Montering (0/2)
Färg (0/8)
Stäng Sortera
Produkttyp
Varumärke
Montering
Färg
Pris
29 produkter
Visa fler

Kaffemaskiner med efterfrågade funktioner

Hos oss på Kitchens.se hittar du alltifrån den mindre, smidigare kaffemaskinen till den stora och mer rejäla. Det du ska tänka på när du letar efter en kaffemaskin är att den ska passa dina behov. Behöver du en kaffemaskin som kommer att användas flera gånger dagligen eller en maskin som kokar 1–2 koppar per dag? Om du är ute efter en espressomaskin att ha på exempelvis kontoret så kan en större och snabbare variant vara till fördel.

Manuell kaffemaskin

En manuell kaffemaskin kan även benämnas semi-automatisk. Den semi-automatiska maskinen låter dig göra det mesta av jobbet själv. Här behöver du hälla i malet kaffe i filtret och sen placera filtret i maskinen. På det här viset kan du själv bestämma hur du vill ha ditt kaffe, både när det gäller mängd och styrka. Om du eller någon av dina gäster önskar mjölk till kaffet går det alldeles utmärkt att ordna med hjälp av den inbyggda steamern. Ett tips är att investera i en bra kaffekvarn – på det viset är kan du alltid vara säker på att varje kopp blir perfekt och att kaffets aromer framhävs. Tänk på att färskmalda bönor alltid ger en bättre kaffeupplevelse.

Automatisk espressomaskin

Den automatiska espressomaskinen har en inbyggd kvarn. Här kan du enkelt ordna en god kopp kaffe eller espresso genom bara ett knapptryck. Så fort espressomaskinen reagerar på knapptrycket så börjar den mala rätt mängd kaffe för att sedan pressa kaffet och låta vattnet rinna igenom. Den automatiska kaffemaskinen tillåter dig justera styrkan och mängden för att du ska ha möjlighet att få kaffet precis som du vill ha det. Det finns även en del automatiska espressomaskiner som är försedda med en steamer – vilket ger dig möjligheten att skumma mjölk till kaffet.

Helautomatisk kaffemaskin

Välj en helautomatisk kaffemaskin som gör allting själv. Här får du en utsökt kaffedryck på bara några minuter. Kaffebönorna mals ner för att sedan pressas och därefter rinner vattnet igenom så att kaffet bryggs enligt din önskade styrka och mängd. Den helautomatiska espressomaskinen tillsätter även den skummade mjölken automatiskt och ger dig fördelen att luta dig tillbaka och invänta din utvalda kaffedryck. Mjölken förvaras oftast i en inbyggd mjölkbehållare eller genom att det finns en liten arm som suger upp mjölken direkt ur mjölkpaketet. Styrkan och mängden ställer du enkelt in och det finns även olika nivåer att välja emellan. Föreställ dig en maskin som serverar dig en god café latte genom bara ett knapptryck.

Design och teknologi

Dagens teknologi erbjuder espressomaskiner både med och utan display. Vissa modeller är utrustade med knappar och andra med en enkelt touch-display. Tänk på att teknologin inte kommer att påverka smaken av ditt kaffe. Den är mer till för att underlätta och förenkla användandet av maskinen. Välj en modell med design som tilltalar just dig. Utifrån vårt noggranna urval kommer ditt kaffe bryggas till perfektion oavsett vilken kaffemaskin du väljer.  

Kaffedrycker

Det som också är värt att tänka på är urvalet av olika kaffedrycker. Önskar du en manuell kaffemaskin är det bra att vara uppmärksam på vilka drycker som finns programmerade. Vill du exempelvis brygga en kaffedryck med mjölk, utan att behöva skumma mjölken själv, så är den helautomatiska varianten till fördel.

Kaffebryggare

Den traditionella kaffebryggaren är ett av de vanligaste alternativen som finns i våra hushåll. Här fyller du maskinen med önskad mängd vatten och fyller kaffefiltret med önskat antal skopor kaffe. Filterbryggningen ger dig ett tillitsfullt tillvägagångssätt som du alltid kan lita på. Kaffebryggaren brygger ditt kaffe på ett okomplicerat sätt och är väldigt enkel att använda. Processen går snabbt, smidigt och resultatet blir enligt dina önskemål.

Kaffekvarnar

En detalj som ofta glöms bort är kaffekvarnen. Idag finns det kaffemaskiner med och utan inbyggd kaffekvarn. Om du investerar i en manuell espressomaskin eller en vanlig kaffebryggare kan det vara en bra idé att införskaffa en kaffekvarn att ha vid sidan av. Däremot har de automatiska och helautomatiska espressomaskinerna en inbyggd kaffekvarn.

Justera enligt dina önskemål

Föredrar du att kunna justera mängd och styrka på ditt kaffe ska du välja en maskin med mycket inställningar. Då kan du enkelt ställa in och bestämma både mängden och styrkan av ditt kaffe.

Underhållning

En kaffemaskin kommer att behöva rengöras regelbundet. Rengöringen av maskinen varierar beroende på vilken espressomaskin du väljer. Precis som tillagningen av kaffet finns det olika rengöringsprogram. Vissa maskiner har automatiska rengöringsprogram där du inte behöver anstränga dig. Det som dock kan behöva tilläggas är avkalkningstabletter som rengör maskinen från allt kalk – vilket kommer naturligt med vanligt kranvatten.