• Kvalitetsgaranti
 • Gratis standardfrakt
 • Snabb leverans
0
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
 • Favoriter
 • {{ list.name }}

Gubi

Gubi Pendellampa Bestlite BL9 Mässing/Bone China 21cm

3 999 kr
{{ price }}

Gubis pendellampa Bestlite BL9 är en ikonisk design som är älskad världen över. Designen skapades år 1930 av den Bauhausinfluerade, brittiske designern Robert Dudley Best. Den industriella och minimalistiska lampskärmen är karakteristisk för hela kollektionen och passar utmärkt att ha över matbordet eller köksön. Pendellampan Bestlite BL9 har en vit, graciös porslinskärm som är i 21 cm. Detaljerna är i mässingfinish. Kombinera gärna med andra utföranden eller storlekar ur Bestlite kollektionen.

Gubi Pendellampa Bestlite BL9 Mässing/Bone China 21cm
Mässing/Bone China
Gubi Pendellampa Bestlite BL9 Mässing/Bone China 21cm
Mässing/Bone China
Gubi Pendellampa Bestlite BL9 Svart/Krom 21cm
Svart/Krom
Leveranstid: 5-7 veckor
 • Exklusiv design
 • Hög kvalitet
 • Snabb leverans
 • Specifikation
  Designer Robert Dudley Best 
  Ø 21 cm
  Färg Mässing med porslin
  Produkttyp Pendellampa
 • Beskrivning

  Gubis industriella pendellampa Bestlite BL9 finns i fyra storlekar och i många utföranden. Designlampan skapades år 1930 av den Bauhausinfluerade, brittiske designern Robert Dudley Best. Med sin fascinerande historia och moderna utseende är Gubis pendellampa BL9 en eftertraktad design över hela världen. Genom att sätta den enkla men klassiska lampskärmen i fokus, som är karakteristisk för hela kollektionen, ger BL9 ett riktat ljus som passar perfekt för kök och mattillställningar i alla inredningar. Bestlite designen tilltalade först mestadels Royal Air Force ingenjörsavdelningar på grund av dess stora funktionalitet. Efter ett inslag i Architects Journal, som hyllade Bestlite serien med titeln "The first evidence of Bauhaus in Britain" - gjorde att lampan uppmärksammades av det designmedvetna. Allmänhetens efterfrågan på Bestlite lamporna följde snart och när Winston Churchill personligen valde bordslampan Bestlite BL1 till sitt skrivbord, säkrades Bestlites ikoniska status. Pendellampan Bestlite BL9 håller sig nära sin industriella bakgrund och är trogen sin ursprungliga design. Serien är älskad av både arkitekter och designers världen över. Pendellampan BL9 består av en vit, graciös och stilren skärm i porslin med mässingfärgade detaljer. Storleken på skärmen är 21 cm. Designen genomsyrar elegans och går utmärkt att kombinera med fler utföranden ur samma serie. 

 • Om tillverkaren

  Det danska designföretaget Gubi grundades 1967 av Gubi och Lisbeth Olsen, som nu har blivit ett känt varumärke över hela världen. Företagets styrka ligger i deras förmåga att vara nyfikna på det förflutna, vilket ofta ger inspiration till deras möbler från 30-, 40-, 50- och 60-talen. Trots detta tar de modiga steg i att samarbeta med nya och talangfulla formgivare som arbetar med innovativa idéer.

Specifikation
Designer Robert Dudley Best 
Ø 21 cm
Färg Mässing med porslin
Produkttyp Pendellampa
Senast sedda produkter

Hitta tillbaka till favoriterna som du tidigare har besökt.